Umak od školjaka i škampa – U našem video receptu saznajte kako pripremiti umak od školjaka i škampa. – vongole, repovi škampa, mrkva, celerova stabljika, luk, češnjak, peršin (sjeckanog), maslinovo ulje, pelati rajčice, špageti, sol i papar, Školjke operemo pod mlazom vode. Na početku školjke moraju biti zatvorene što znači da su žive, a školjke koje se ne zatvore nisu žive i moramo ih baciti. ; Mrkvu, luk, celerovu stabljiku i list sitno nasjeckamo, te na srednjoj vatri pirjamo na maslinovom ulju. ; Dodamo školjke, repiće škampa te na laganoj vatri pirjamo otprilike 10 minuta. ; Školjke koje se nisu otvorile izvadimo i bacimo radi sigurnosti, pa dodamo nasjeckanu pelati rajčicu. ; Sve zajedno po potrebi začinimo solju i paprom te ostavimo da krčka na laganoj vatri dok umak ne reducira. Na kraju po želji umiješamo sitno sjeckani peršin i poslužimo uz svježe kuhanu tjesteninu.; – Kada želite raditi jelo od morskih plodova, uvijek se postavlja problem namirnica. Nije ih moguće kupiti baš u svakoj trgovini, pa zato kada naiđete na svježe školjke vongole, nemojte ih propustiti. U kombinaciji sa repićima škampa (koji mogu biti i smrznuti), one tvore fini i lagano ljetni umak koji se dobro slaže sa različitim vrstama tjestenine.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Umak od školjaka i škampa – U našem video receptu saznajte kako pripremiti umak od školjaka i škampa. – vongole, repova škampi, mrkva, stabljika celera, luk, češnjak, peršin (sjeckanog), maslinovo ulje, rajčice pelati, špagete, sol i papar, Školjke operemo pod mlazom vode. Na početku školjke moraju biti zatvorene što znači da su žive, a školjke koje se ne zatvore nisu žive i moramo ih baciti. ; Mrkvu, luk, celerovu stabljiku i list sitno nasjeckamo, te na srednjoj vatri pirjamo na maslinovom ulju. ; Dodamo školjke, repiće škampa te na laganoj vatri pirjamo otprilike 10 minuta. ; Školjke koje se nisu otvorile izvadimo i bacimo radi sigurnosti, pa dodamo nasjeckanu pelati rajčicu. ; Sve zajedno po potrebi začinimo solju i paprom te ostavimo da krčka na laganoj vatri dok umak ne reducira. Na kraju po želji umiješamo sitno sjeckani peršin i poslužimo uz svježe kuhanu tjesteninu.; -</div>
Umak od školjaka i škampa
U našem video receptu saznajte kako pripremiti umak od školjaka i škampa.
Kada želite raditi jelo od morskih plodova, uvijek se postavlja problem namirnica. Nije ih moguće kupiti baš u svakoj trgovini, pa zato kada naiđete na svježe školjke vongole, nemojte ih propustiti. U kombinaciji sa repićima škampa (koji mogu biti i smrznuti), one tvore fini i lagano ljetni umak koji se dobro slaže sa različitim vrstama tjestenine.
Umak od školjaka i škampa - U našem video receptu saznajte kako pripremiti umak od školjaka i škampa. - vongole, repova škampi, mrkva, stabljika celera, luk, češnjak, peršin (sjeckanog), maslinovo ulje, rajčice pelati, špagete, sol i papar, Školjke operemo pod mlazom vode. Na početku školjke moraju biti zatvorene što znači da su žive, a školjke koje se ne zatvore nisu žive i moramo ih baciti. ; Mrkvu, luk, celerovu stabljiku i list sitno nasjeckamo, te na srednjoj vatri pirjamo na maslinovom ulju. ; Dodamo školjke, repiće škampa te na laganoj vatri pirjamo otprilike 10 minuta. ; Školjke koje se nisu otvorile izvadimo i bacimo radi sigurnosti, pa dodamo nasjeckanu pelati rajčicu. ; Sve zajedno po potrebi začinimo solju i paprom te ostavimo da krčka na laganoj vatri dok umak ne reducira. Na kraju po želji umiješamo sitno sjeckani peršin i poslužimo uz svježe kuhanu tjesteninu.; -
Školjke operemo pod mlazom vode. Na početku školjke moraju biti zatvorene što znači da su žive, a školjke koje se ne zatvore nisu žive i moramo ih baciti.
Mrkvu, luk, celerovu stabljiku i list sitno nasjeckamo, te na srednjoj vatri pirjamo na maslinovom ulju.
Dodamo školjke, repiće škampa te na laganoj vatri pirjamo otprilike 10 minuta.
Školjke koje se nisu otvorile izvadimo i bacimo radi sigurnosti, pa dodamo nasjeckanu pelati rajčicu.
Sve zajedno po potrebi začinimo solju i paprom te ostavimo da krčka na laganoj vatri dok umak ne reducira. Na kraju po želji umiješamo sitno sjeckani peršin i poslužimo uz svježe kuhanu tjesteninu.