Varivo od kelja s domaćom dimljenom slaninom

 • 60 min
 • 4 porcije
 • Srednje kalorično
 • Jednostavna priprema
 • Jelo sadrži meso
Varivo od kelja s domaćom dimljenom slaninom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti varivo od kelja s domaćom dimljenom slaninom.

Dimljena slanina svemu daje posebnu notu i onaj pravi domaći okus i upravo je ona sastojak koji u ovom jelu kelj oblači u sasvim novo ruho. Čak će se i oni kojima kelj nije na listi omiljenih namirnica nakon što iskušaju ovo jelo preobratiti!

Varivo od kelja s domaćom dimljenom slaninom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti varivo od kelja s domaćom dimljenom slaninom. - kelj, slanina (dimljene, sjeckane), luk, češnjak, mljevena crvena paprika, pasirana rajčica, sol i papar, Prije svega kelj očistimo, narežemo na kratke trakice, te 2-3 minute prokuhamo u vreloj vodi. ; U lonac iznad vatre stavimo sjeckanu dimljenu slaninu i pržimo je dok malo ne omekša. ; Zatim dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak i sve zajedno pržimo još nekoliko minuta odnosno dok luk malo ne omekša. ; Potom dodamo omekšao i ocijeđen kelj, te sve zajedno nježno miješajući pirjamo 10-ak minuta. ; Za to vrijeme u zasebnu zdjelicu ulijemo pasiranu rajčicu, dodamo mljevenu crvenu papriku, izmiješamo pazeći da ne ostanu grudice, te dodamo u lonac s keljom. ; Zatim ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, začinimo solju i paprom, promiješamo, na laganoj vatri kuhamo još 30-ak minuta i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Prije svega kelj očistimo, narežemo na kratke trakice, te 2-3 minute prokuhamo u vreloj vodi.
 2. U lonac iznad vatre stavimo sjeckanu dimljenu slaninu i pržimo je dok malo ne omekša.
 3. Zatim dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak i sve zajedno pržimo još nekoliko minuta odnosno dok luk malo ne omekša.
 4. Potom dodamo omekšao i ocijeđen kelj, te sve zajedno nježno miješajući pirjamo 10-ak minuta.
 5. Za to vrijeme u zasebnu zdjelicu ulijemo pasiranu rajčicu, dodamo mljevenu crvenu papriku, izmiješamo pazeći da ne ostanu grudice, te dodamo u lonac s keljom.
 6. Zatim ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, začinimo solju i paprom, promiješamo, na laganoj vatri kuhamo još 30-ak minuta i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 31
Rating: 4.55
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: