- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Vegetarijanski ražnjići – U našem video receptu saznajte kako pripremiti vegetarijanske ražnjiće. – patlidžan, mini rajčica, bosiljak, mladi luk, maslinovo ulje, limun, ulje, tabasco, sol i papar, Prije svega patlidžan očistimo, narežemo na kockice i stavimo u zdjelu s posoljenom hladnom vodom u koju smo dodali malo limunovog soka. ; U zasebnu zdjelu ulijemo maslinovo ulje, dodamo malo tabasco umaka, začinimo solju i paprom, izmiješamo sastojke, te dodamo ocijeđene kockice patlidžana i stavimo kratko na stranu da se sastojci prožmu. ; Za to vrijeme očistimo mini rajčice, te zajedno s listovima bosiljka i glavicama mladog luka isperemo pod mlazom hladne vode. ; Zatim marinirane kocke patlidžana, mini rajčice, listove bosiljka i glavice luka naizmjence nabadamo na ražnjiće i pečemo sa svih strana, na žaru ili vrućoj gril tavi (premazanoj s malo ulja) sa svake strane pet do šest minuta (tijekom pečenja ražnjiće premazujemo preostalom marinadom), te poslužimo.; – Iako se ražnjići obično ne vezuju uz pojam vegetarijanstva, ovi slasni primjerci dokazuju da je to itekako moguća i poželjna kombinacija. Povrće će odmah postati primamljivije, a naravno, ovo zanimljivo jelo nije rezervirano samo za vegetarijance, mogu ga iskušati svi!
<div class="wpurp-searchable-recipe">Vegetarijanski ražnjići – U našem video receptu saznajte kako pripremiti vegetarijanske ražnjiće. – patlidžani, mini rajčica, bosiljak, mladi luk, maslinovo ulje, limun, ulje, tabasco, sol i papar, Prije svega patlidžan očistimo, narežemo na kockice i stavimo u zdjelu s posoljenom hladnom vodom u koju smo dodali malo limunovog soka. ; U zasebnu zdjelu ulijemo maslinovo ulje, dodamo malo tabasco umaka, začinimo solju i paprom, izmiješamo sastojke, te dodamo ocijeđene kockice patlidžana i stavimo kratko na stranu da se sastojci prožmu. ; Za to vrijeme očistimo mini rajčice, te zajedno s listovima bosiljka i glavicama mladog luka isperemo pod mlazom hladne vode. ; Zatim marinirane kocke patlidžana, mini rajčice, listove bosiljka i glavice luka naizmjence nabadamo na ražnjiće i pečemo sa svih strana, na žaru ili vrućoj gril tavi (premazanoj s malo ulja) sa svake strane pet do šest minuta (tijekom pečenja ražnjiće premazujemo preostalom marinadom), te poslužimo.; -</div>
Vegetarijanski ražnjići
U našem video receptu saznajte kako pripremiti vegetarijanske ražnjiće.
Iako se ražnjići obično ne vezuju uz pojam vegetarijanstva, ovi slasni primjerci dokazuju da je to itekako moguća i poželjna kombinacija. Povrće će odmah postati primamljivije, a naravno, ovo zanimljivo jelo nije rezervirano samo za vegetarijance, mogu ga iskušati svi!
Vegetarijanski ražnjići - U našem video receptu saznajte kako pripremiti vegetarijanske ražnjiće. - patlidžani, mini rajčica, bosiljak, mladi luk, maslinovo ulje, limun, ulje, tabasco, sol i papar, Prije svega patlidžan očistimo, narežemo na kockice i stavimo u zdjelu s posoljenom hladnom vodom u koju smo dodali malo limunovog soka. ; U zasebnu zdjelu ulijemo maslinovo ulje, dodamo malo tabasco umaka, začinimo solju i paprom, izmiješamo sastojke, te dodamo ocijeđene kockice patlidžana i stavimo kratko na stranu da se sastojci prožmu. ; Za to vrijeme očistimo mini rajčice, te zajedno s listovima bosiljka i glavicama mladog luka isperemo pod mlazom hladne vode. ; Zatim marinirane kocke patlidžana, mini rajčice, listove bosiljka i glavice luka naizmjence nabadamo na ražnjiće i pečemo sa svih strana, na žaru ili vrućoj gril tavi (premazanoj s malo ulja) sa svake strane pet do šest minuta (tijekom pečenja ražnjiće premazujemo preostalom marinadom), te poslužimo.; -
Upute po koracima:
- Prije svega patlidžan očistimo, narežemo na kockice i stavimo u zdjelu s posoljenom hladnom vodom u koju smo dodali malo limunovog soka.
- U zasebnu zdjelu ulijemo maslinovo ulje, dodamo malo tabasco umaka, začinimo solju i paprom, izmiješamo sastojke, te dodamo ocijeđene kockice patlidžana i stavimo kratko na stranu da se sastojci prožmu.
- Za to vrijeme očistimo mini rajčice, te zajedno s listovima bosiljka i glavicama mladog luka isperemo pod mlazom hladne vode.
- Zatim marinirane kocke patlidžana, mini rajčice, listove bosiljka i glavice luka naizmjence nabadamo na ražnjiće i pečemo sa svih strana, na žaru ili vrućoj gril tavi (premazanoj s malo ulja) sa svake strane pet do šest minuta (tijekom pečenja ražnjiće premazujemo preostalom marinadom), te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept: Votes: 28 Rating: 4.61 You: Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> | |
Vrijeme pripreme:30minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
U ovom receptu:
vegetarijanski raznjici,
Jela koja su danas popularna:
Slatka peciva s grožđicama i šafranom
Votes: 52
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
190 min
Almo Čatlak
Rižoto s mladim bobom i morskim kozicama
Votes: 27
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Srdele nadjevene blitvom
Votes: 51
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Jelenja rebra sa špeclima i džemom od divljih brusnica
Votes: 45
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
160 min
Almo Čatlak
Meksički doručak
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
15 min
Almo Čatlak
Omlet s kobasicama i rajčicom
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Lokarde u marinadi
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Odresci svinjskog karea u pikantnoj salsi
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Biskvit s kremom i jagodama
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Salata od tune s kaparama
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Svinjski medaljoni s paprikom i patlidžanom
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)