Vrganji na salati od matovilca

  • 15 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Vrganji na salati od matovilca
U našem video receptu saznajte kako pripremiti vrganje na salati od matovilca.

Fini prženi vrganji, prepuni okusa, na salati od matovilca s domaćim dressingom. Tu je i kuhana šunka, tako da ovu izdašnu salatu slobodno možete pripremiti umjesto ručka ili večere.

Vrganji na salati od matovilca - U našem video receptu saznajte kako pripremiti vrganje na salati od matovilca. - vrganji, kuhana šunka, matovilac, vlasac, šećer, maslac, parmezan, peršin (sjeckani), maslinovo ulje, balzamički ocat, sol i papar, Matovilac očistimo, operemo pod mlazom vode i dobro ocijedimo. Vrganje očistimo, očetkamo i narežemo na ½ cm debele kriške. ; U zasebnoj zdjeli pomiješamo balzamički ocat, maslinovo ulje, šećer, sol i papar, dodamo mladi luk narezan na tanke kolutiće i stavimo na stranu. ; U tavu, na vrući maslac, dodamo narezane vrganje te ih pržimo dok malo ne omekšaju. Zatim ih začinimo paprom i maknemo s vatre. ; Matovilac posložimo po sredini tanjura, prelijemo pripremljenim umakom i nadjenemo prženim vrganjima i na trakicama kuhane šunke. ; Preko svega naribamo malo parmezana i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Matovilac očistimo, operemo pod mlazom vode i dobro ocijedimo. Vrganje očistimo, očetkamo i narežemo na ½ cm debele kriške.
  2. U zasebnoj zdjeli pomiješamo balzamički ocat, maslinovo ulje, šećer, sol i papar, dodamo mladi luk narezan na tanke kolutiće i stavimo na stranu.
  3. U tavu, na vrući maslac, dodamo narezane vrganje te ih pržimo dok malo ne omekšaju. Zatim ih začinimo paprom i maknemo s vatre.
  4. Matovilac posložimo po sredini tanjura, prelijemo pripremljenim umakom i nadjenemo prženim vrganjima i na trakicama kuhane šunke.
  5. Preko svega naribamo malo parmezana i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 25
Rating: 4.56
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:15minuta

Najnovije zanimljivosti: