- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Zapečena piletina s tri vrste sira i mortadelom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečenu piletinu s tri vrste sira i mortadelom.
Prvo pripitomljavanje peradi se desilo u južnoj Aziji prije 4000 g. što je dobro znati, ali je sasvim nebitno za ovaj recept. Bitne stvari za ovo jelo su piletina, vrhnje za kuhanje, tri vrste sira, pećnica i malo dobre volje.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pileća prsa, 800 g u filetima
- jaja, 2
- vrhnje za kuhanje, 150 ml
- sir gorgonzola, 30 g
- sir gouda, 30 g
- svježi kravlji sir, 100 g
- svježa crvena paprika, 1
- kapare, 15
- majčina dušica, 1/2 žličice sušene
- mortadela, 150 g
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Mortadelu narežemo na trakice, papriku na kockice, jaja umutimo, a goudu i gorgonzolu naribamo.
- Naribane sireve premjestimo u zdjelu, ulijemo vrhnje za kuhanje i umućena jaja, začinimo majčinom dušicom, solju i paprom, dodamo svježi kravlji sir i izradimo jednoličnu smjesu.
- Zatim dodamo narezanu mortadelu, kapare, kockice paprike i izmiješamo sastojke.
- U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, stavimo piletinu i pržimo ju sa svake strane dvije minute.
- Potom piletinu premjestimo u namašćenu vatrostalnu posudu, prelijemo mješavinom sireva i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 25-30 minuta.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:50minuta |