- Almo Čatlak
- 90 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Zapečene punjene paprike s mljevenim mesom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene punjene paprike s mljevenim mesom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- svježe crvene paprike, 4
- riža, 120 g
- luk, 1 glavica
- mljevena junetina, 500 g
- koncentrat rajčice, 40 g
- chili u prahu, 1/2 žličice
- cimet, 1/2 žličice (u prahu)
- korijander, 1/2 žličice (mljeveni)
- mesna juha, 170 ml
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U grijanu tavu ulijemo ulje i stavimo sjeckani luk koji malo posolimo. Luk pržimo na srednje jakoj vatri 2 minute, potom dodamo mljeveno meso i pržimo ga dok meso ne postane zrnato. Kad ispari tekućina od mesa dodamo koncentrat rajčice i pomiješamo s mesom.
- Nakon dvije minute dodamo rižu i cimet u prahu. Meso začinimo s ljutim chilijem i prelijemo juhom.
- Meso kuhamo dok juha na pola ne ispari na niskoj vatri. U mužaru usitnimo sjemenke korijandera, zatim ih posipamo po mesu. Pripremljeno meso ostavimo da se ohladi.
- Paprike očistimo i iznutra nadijevamo pripremljenom smjesom od mesa. Nadjevene paprike stavimo u zagrijanu pećnicu na 180°C, 60-tak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |