- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Zapečeni poriluk sa sirom i vrhnjem – U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečeni poriluk sa sirom i vrhnjem. – poriluk, parmezan, jaje, svježi kravlji sir, vrhnje za kuhanje, krušne mrvice, punomasni sir (naribani), maslac, sol, papar, U čistu tavu ili lonac stavimo bijeli dio poriluka, prelijemo poriluk vodom, posolimo, poklopimo i kuhamo dok ne zavri, a kada zavri, na laganoj vatri kuhamo još desetak minuta. ; Za to vrijeme, u čistu zdjelu stavimo svježi kravlji sir, ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo jedno cijelo jaje i naribamo parmezan. ; Sada sastojke vrlo malo posolimo i pjenjačom izmiješamo. ; Zatim u zasebnoj zdjelici pomiješamo naribani punomasni sir i krušne mrvice i preko svega naribamo preostali parmezan i rukama izmiješamo. ; Kada je poriluk prokuhan, ugasimo vatru i slažemo ga u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu. ; Zatim poriluk posipamo smjesom naribanog parmezana, krušnih mrvica i gaude, prelijemo nadjevom od vrhnja i svježeg sira i za kraj još jednom posipamo preostalom smjesom krušnih mrvica, parmezana i gaude. ; Ovako pripremljen poriluk stavljamo peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva. Nakon 40 minuta, jelo izvadimo iz pećnice i ostavimo da malo odstoji. ; Zatim poriluk izrežemo i poslužimo.
; –
Zapečeni poriluk sa sirom i vrhnjem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečeni poriluk sa sirom i vrhnjem.
Upute po koracima:
- U čistu tavu ili lonac stavimo bijeli dio poriluka, prelijemo poriluk vodom, posolimo, poklopimo i kuhamo dok ne zavri, a kada zavri, na laganoj vatri kuhamo još desetak minuta.
- Za to vrijeme, u čistu zdjelu stavimo svježi kravlji sir, ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo jedno cijelo jaje i naribamo parmezan.
- Sada sastojke vrlo malo posolimo i pjenjačom izmiješamo.
- Zatim u zasebnoj zdjelici pomiješamo naribani punomasni sir i krušne mrvice i preko svega naribamo preostali parmezan i rukama izmiješamo.
- Kada je poriluk prokuhan, ugasimo vatru i slažemo ga u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu.
- Zatim poriluk posipamo smjesom naribanog parmezana, krušnih mrvica i gaude, prelijemo nadjevom od vrhnja i svježeg sira i za kraj još jednom posipamo preostalom smjesom krušnih mrvica, parmezana i gaude.
- Ovako pripremljen poriluk stavljamo peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva. Nakon 40 minuta, jelo izvadimo iz pećnice i ostavimo da malo odstoji.
- Zatim poriluk izrežemo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 49
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:60minuta |
|
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
zapečeni poriluk, zapečeni poriluk recepti, poriluk sa jajima, pita sa sirom i porilukom, zapečeni mlinci sa sirom i šunkom, sir i poriluk, prasa sa jajima, Poriluk sa vrhnjem za kuhanje, poriluk sa svjezim sirom, poriluk s vrhnjem za kuhanje,
Jela koja su danas popularna:
Piletina s bademima i korijanderom na indijski način
Votes: 44
Rating: 4.8
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Juneći file na posteljici od pancete s bundevom i sirom
Votes: 59
Rating: 4.8
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Mafaldine u umaku od gorgonzole i graška
Votes: 52
Rating: 4.79
You:
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Savijača s kruškama u crnom vinu
Votes: 48
Rating: 4.79
You:
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Terina od puretine, šunke i mortadele
Votes: 24
Rating: 4.79
You:
Rate this recipe!
200 min
Almo Čatlak
Tartar od ribe s narančom i maslinama
Votes: 29
Rating: 4.79
You:
Rate this recipe!
70 min
Almo Čatlak
Maslac od indijskih oraščića
Votes: 47
Rating: 4.79
You:
Rate this recipe!
15 min
Fina Malinić
Tartufeta - feta sir sa začinima i tartufima
Votes: 47
Rating: 4.79
You:
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Svinjetina s tjesteninom u umaku od miješanog voća
Votes: 48
Rating: 4.79
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Svinjetina s mladim bobom
Votes: 24
Rating: 4.79
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Morski ražnjići s grila s rižom
Votes: 47
Rating: 4.79
You:
Rate this recipe!
70 min
Almo Čatlak
Slani kolačići s maslinama i pancetom
Votes: 43
Rating: 4.79
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)