- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Zapečeni poriluk sa sirom i vrhnjem – U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečeni poriluk sa sirom i vrhnjem. – poriluk, parmezan, jaje, svježi kravlji sir, vrhnje za kuhanje, krušne mrvice, punomasni sir (naribani), maslac, sol, papar, U čistu tavu ili lonac stavimo bijeli dio poriluka, prelijemo poriluk vodom, posolimo, poklopimo i kuhamo dok ne zavri, a kada zavri, na laganoj vatri kuhamo još desetak minuta. ; Za to vrijeme, u čistu zdjelu stavimo svježi kravlji sir, ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo jedno cijelo jaje i naribamo parmezan. ; Sada sastojke vrlo malo posolimo i pjenjačom izmiješamo. ; Zatim u zasebnoj zdjelici pomiješamo naribani punomasni sir i krušne mrvice i preko svega naribamo preostali parmezan i rukama izmiješamo. ; Kada je poriluk prokuhan, ugasimo vatru i slažemo ga u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu. ; Zatim poriluk posipamo smjesom naribanog parmezana, krušnih mrvica i gaude, prelijemo nadjevom od vrhnja i svježeg sira i za kraj još jednom posipamo preostalom smjesom krušnih mrvica, parmezana i gaude. ; Ovako pripremljen poriluk stavljamo peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva. Nakon 40 minuta, jelo izvadimo iz pećnice i ostavimo da malo odstoji. ; Zatim poriluk izrežemo i poslužimo.
; –
Zapečeni poriluk sa sirom i vrhnjem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečeni poriluk sa sirom i vrhnjem.
Upute po koracima:
- U čistu tavu ili lonac stavimo bijeli dio poriluka, prelijemo poriluk vodom, posolimo, poklopimo i kuhamo dok ne zavri, a kada zavri, na laganoj vatri kuhamo još desetak minuta.
- Za to vrijeme, u čistu zdjelu stavimo svježi kravlji sir, ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo jedno cijelo jaje i naribamo parmezan.
- Sada sastojke vrlo malo posolimo i pjenjačom izmiješamo.
- Zatim u zasebnoj zdjelici pomiješamo naribani punomasni sir i krušne mrvice i preko svega naribamo preostali parmezan i rukama izmiješamo.
- Kada je poriluk prokuhan, ugasimo vatru i slažemo ga u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu.
- Zatim poriluk posipamo smjesom naribanog parmezana, krušnih mrvica i gaude, prelijemo nadjevom od vrhnja i svježeg sira i za kraj još jednom posipamo preostalom smjesom krušnih mrvica, parmezana i gaude.
- Ovako pripremljen poriluk stavljamo peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva. Nakon 40 minuta, jelo izvadimo iz pećnice i ostavimo da malo odstoji.
- Zatim poriluk izrežemo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept: Votes: 53 Rating: 4.64 You: Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> | |
Vrijeme pripreme:60minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
U ovom receptu:
zapečeni poriluk, zapečeni poriluk recepti, poriluk zapecen u rerni, poriluk i patliđan iz pećnice, poriluk sa sirom i vrhnjem, Poriluk zrnati air, Zapeceni poriluk sa sunkom,
Jela koja su danas popularna:
Slatka peciva s grožđicama i šafranom
Votes: 52
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
190 min
Almo Čatlak
Rižoto s mladim bobom i morskim kozicama
Votes: 27
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Jelenja rebra sa špeclima i džemom od divljih brusnica
Votes: 45
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
160 min
Almo Čatlak
Srdele nadjevene blitvom
Votes: 51
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Pureći bataci iz pećnice s mrkvom i umakom od krušnih mrvica
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
120 min
Almo Čatlak
Ciganski gulaš
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Krem juha od tikvica
Votes: 58
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Zabaione sa sladoledom od vanilije
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Rižoto s malvazijom i bijelim tartufom
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Tjestenina iz pećnice sa svježim kravljim sirom
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Tjestenina s lignjama i pestom od crnih maslina
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)