Zec na lovački način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti zeca na lovački način. – zečetina, svinjska mast, luk, mrkva, korijen celera, korijen peršina, mljevena crvena paprika, crno vino, jaje, mileram, brašno, rajčica ((sjeckana)), sol, U lonac stavimo svinjsku mast, dodamo sjeckani luk, naribanu mrkvu, korijen celera i peršina, posolimo, promiješamo, te na povrće dodamo komade zečetine koju na laganoj vatri pirjamo povremeno je okrećući. ; Zatim po mesu posipamo mljevenu crvenu papriku i malo izmiješamo sastojke. ; Potom sastojke podlijemo crnim vinom, dodamo sjeckanu rajčicu, lovorov list, ulijemo toliko vode da pokrije sastojke, poklopimo i na laganoj vatri kuhamo po prilici jedan i pol sat. ; Pred kraj kuhanja u zdjelicu stavimo mileram, dodamo žutanjke i malo izmiješamo sastojke. ; Zatim u zdjelicu dodamo brašno, sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu, te umiješamo u lonac sa zečetinom. ; Sve zajedno još kratko prokuhamo da umak malo zgusne i možemo poslužiti.; – Znaju lovci kako se jede, a ovaj recept za zeca na lovački način će i Vas u to uvjeriti. Neće biti potrebno da za njega odete u lov jer se do zeca može doći i na manje avanturističke načine, ali bit će itekako potrebno da dobro pripremite nepce na poslasticu koja slijedi…
<div class="wpurp-searchable-recipe">Zec na lovački način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti zeca na lovački način. – zečetina, svinjska mast, luk, mrkva, korijen celera, korijen peršina, mljevena crvena paprika, crno vino, jaje, mileram, brašno, sjeckana rajčica, sol, U lonac stavimo svinjsku mast, dodamo sjeckani luk, naribanu mrkvu, korijen celera i peršina, posolimo, promiješamo, te na povrće dodamo komade zečetine koju na laganoj vatri pirjamo povremeno je okrećući. ; Zatim po mesu posipamo mljevenu crvenu papriku i malo izmiješamo sastojke. ; Potom sastojke podlijemo crnim vinom, dodamo sjeckanu rajčicu, lovorov list, ulijemo toliko vode da pokrije sastojke, poklopimo i na laganoj vatri kuhamo po prilici jedan i pol sat. ; Pred kraj kuhanja u zdjelicu stavimo mileram, dodamo žutanjke i malo izmiješamo sastojke. ; Zatim u zdjelicu dodamo brašno, sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu, te umiješamo u lonac sa zečetinom. ; Sve zajedno još kratko prokuhamo da umak malo zgusne i možemo poslužiti.; -</div>
Zec na lovački način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zeca na lovački način.
Znaju lovci kako se jede, a ovaj recept za zeca na lovački način će i Vas u to uvjeriti. Neće biti potrebno da za njega odete u lov jer se do zeca može doći i na manje avanturističke načine, ali bit će itekako potrebno da dobro pripremite nepce na poslasticu koja slijedi...
Zec na lovački način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zeca na lovački način. - zečetina, svinjska mast, luk, mrkva, korijen celera, korijen peršina, mljevena crvena paprika, crno vino, jaje, mileram, brašno, sjeckana rajčica, sol, U lonac stavimo svinjsku mast, dodamo sjeckani luk, naribanu mrkvu, korijen celera i peršina, posolimo, promiješamo, te na povrće dodamo komade zečetine koju na laganoj vatri pirjamo povremeno je okrećući. ; Zatim po mesu posipamo mljevenu crvenu papriku i malo izmiješamo sastojke. ; Potom sastojke podlijemo crnim vinom, dodamo sjeckanu rajčicu, lovorov list, ulijemo toliko vode da pokrije sastojke, poklopimo i na laganoj vatri kuhamo po prilici jedan i pol sat. ; Pred kraj kuhanja u zdjelicu stavimo mileram, dodamo žutanjke i malo izmiješamo sastojke. ; Zatim u zdjelicu dodamo brašno, sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu, te umiješamo u lonac sa zečetinom. ; Sve zajedno još kratko prokuhamo da umak malo zgusne i možemo poslužiti.; -
U lonac stavimo svinjsku mast, dodamo sjeckani luk, naribanu mrkvu, korijen celera i peršina, posolimo, promiješamo, te na povrće dodamo komade zečetine koju na laganoj vatri pirjamo povremeno je okrećući.
Zatim po mesu posipamo mljevenu crvenu papriku i malo izmiješamo sastojke.
Potom sastojke podlijemo crnim vinom, dodamo sjeckanu rajčicu, lovorov list, ulijemo toliko vode da pokrije sastojke, poklopimo i na laganoj vatri kuhamo po prilici jedan i pol sat.
Pred kraj kuhanja u zdjelicu stavimo mileram, dodamo žutanjke i malo izmiješamo sastojke.
Zatim u zdjelicu dodamo brašno, sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu, te umiješamo u lonac sa zečetinom.
Sve zajedno još kratko prokuhamo da umak malo zgusne i možemo poslužiti.
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
zec recepti, zec na lovacki, divlji zec recepti, gulas od zeca, zec na divljac, zec na saft, priprema zeca, zec recept, gulas od divljeg zeca, priprema divljeg zeca,
Jela koja su danas popularna:
Juha od tjestenine, graha i slanutka
1
2
3
4
5
Votes: 50
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Maslac od indijskih oraščića
1
2
3
4
5
Votes: 49
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
15 min
Fina Malinić
Teleća koljenica s krumpirom i mrkvom kao ispod peke
1
2
3
4
5
Votes: 45
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Tjestenina s jajima na podlozi od špinata
1
2
3
4
5
Votes: 47
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
File bijele ribe na posteljici od povrća
1
2
3
4
5
Votes: 52
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Stifado - gulaš s junetinom i ljutikom na grčki način
1
2
3
4
5
Votes: 47
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
130 min
Almo Čatlak
File bijele ribe u vrhnju s mediteranskim začinima
1
2
3
4
5
Votes: 53
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem
1
2
3
4
5
Votes: 135
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
360 min
Miro Biondić
Buhtle s pekmezom od šljiva
1
2
3
4
5
Votes: 48
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
110 min
Almo Čatlak
Domaće energetske pločice
1
2
3
4
5
Votes: 56
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
35 min
Fina Malinić
Moules frites - dagnje s pomfritom na belgijski način