- Tomislav Špiček
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Žličnjaci od svježeg sira i mladih kopriva
U našem video receptu saznajte kako pripremiti žličnjake od svježeg sira i mladih kopriva.
Neće grom u koprive. Istina. Ali hoće svježi sir, pšenični griz, jaja, maslac i krušne mrvice. Ovi fini i mekani žličnjaci odlično su predjelo, a mogu poslužiti i umjesto krumpira kao prilog mesnim jelima.
Žličnjaci od svježeg sira i mladih kopriva - U našem video receptu saznajte kako pripremiti žličnjake od svježeg sira i mladih kopriva. - koprive (svježih), kravlji sir, gris (pšeničnog), jaje, maslac, krušne mrvice, sol i papar, Oprano i očišćeno lišće (upotrijebimo gumene rukavice) mladih kopriva na kratko uronimo u kipuću vodu (blanširamo), izvadimo i procijedimo (vodu sačuvamo jer ćemo u njoj kuhati žličnjake). ; Svježi sir pomiješamo sa 2 žumanjka, malo soli i papra pa umiješamo pšenični griz i kosanu koprivu. ; Bjelanjak istučemo u snijeg i rahlo ga umiješamo u smjesu. Smjesu stavimo u hladnjak da se odmara oko pola sata.; Od smjese velikom žlicom vadimo žličnjake i uranjamo ih u zavrelu vodu. Kuhamo 10-tak minuta i serviramo na tanjure. ; Na tavici na maslacu popržimo krušne mrvice i njima prelijemo žličnjake. ; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- koprive, 250 g svježih
- kravlji sir, 600 g
- gris, 150 g pšeničnog
- jaja, 2
- maslac, 100 g
- krušne mrvice, 50 g
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Oprano i očišćeno lišće (upotrijebimo gumene rukavice) mladih kopriva na kratko uronimo u kipuću vodu (blanširamo), izvadimo i procijedimo (vodu sačuvamo jer ćemo u njoj kuhati žličnjake).
- Svježi sir pomiješamo sa 2 žumanjka, malo soli i papra pa umiješamo pšenični griz i kosanu koprivu.
- Bjelanjak istučemo u snijeg i rahlo ga umiješamo u smjesu. Smjesu stavimo u hladnjak da se odmara oko pola sata.
- Od smjese velikom žlicom vadimo žličnjake i uranjamo ih u zavrelu vodu. Kuhamo 10-tak minuta i serviramo na tanjure.
- Na tavici na maslacu popržimo krušne mrvice i njima prelijemo žličnjake.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |