Zvjezdice sa cimetom

 • 45 min
 • 10 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Jednostavna priprema
 • Ima jaja, nema mesa
Zvjezdice sa cimetom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zvjezdice sa cimetom.

Cimet okusom, a zvijezde oblikom - nisu li to tipični simboli božićnih blagdana? U ovom receptu spojeni su u prigodne kolačiće kojih biste se mogli sjećati i dugo nakon što blagdani završe. Stoga - pripremite ih čak i kada za to nema posebnog razloga!

Zvjezdice sa cimetom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zvjezdice sa cimetom. - bademi (mljevenih), lješnjaci (mljevenih), šećer, aroma naranče, cimet (u prahu), jaje, šećer u prahu, aroma ruma, limun, Za pripremu šećernog premaza, u zdjelicu prosijemo šećer u prahu, dodamo sok od limuna, aromu ruma i miješamo dok smjesa ne postane glatka i sjajna. ; U zasebnu zdjelu stavimo mljevene bademe i lješnjake, šećer, aromu narančine kore, cimet u prahu i izmiješamo sastojke. ; Zatim dodamo bjelanjke (prvo 3, a zatim po potrebi još 1, jer tijesto ne smije biti previše mekano), promiješamo sastojke, te na dasci izradimo jednolično i čvrsto tijesto. ; Gotovo tijesto stavimo u zdjelu, pokrijemo prozirnom kuhinjskom folijom i stavimo u hladnjak da odstoji, najmanje dva sata.; Radnu površinu posipamo šećerom u prahu, te na njoj, razvaljamo tijesto na debljinu 7 mm. ; Zatim, zvjezdastim modelom za kekse, istiskujemo zvjezdice i slažemo na lim, na papir za pečenje. ; Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 120°C, po prilici 12 minuta. ; Pečene zvjezdice izvadimo iz pećnice, ostavimo da se malo ohlade i samo s gornje strane premažemo šećernim premazom. ; Zvjezdice će biti najukusnije ako odstoje u kutiji za kekse 7 dana.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Za pripremu šećernog premaza, u zdjelicu prosijemo šećer u prahu, dodamo sok od limuna, aromu ruma i miješamo dok smjesa ne postane glatka i sjajna.
 2. U zasebnu zdjelu stavimo mljevene bademe i lješnjake, šećer, aromu narančine kore, cimet u prahu i izmiješamo sastojke.
 3. Zatim dodamo bjelanjke (prvo 3, a zatim po potrebi još 1, jer tijesto ne smije biti previše mekano), promiješamo sastojke, te na dasci izradimo jednolično i čvrsto tijesto.
 4. Gotovo tijesto stavimo u zdjelu, pokrijemo prozirnom kuhinjskom folijom i stavimo u hladnjak da odstoji, najmanje dva sata.
 5. Radnu površinu posipamo šećerom u prahu, te na njoj, razvaljamo tijesto na debljinu 7 mm.
 6. Zatim, zvjezdastim modelom za kekse, istiskujemo zvjezdice i slažemo na lim, na papir za pečenje.
 7. Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 120°C, po prilici 12 minuta.
 8. Pečene zvjezdice izvadimo iz pećnice, ostavimo da se malo ohlade i samo s gornje strane premažemo šećernim premazom.
 9. Zvjezdice će biti najukusnije ako odstoje u kutiji za kekse 7 dana.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 25
Rating: 4.6
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: