- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Pohane srdele – Saznajte kako pripremiti pohane srdele u našem video receptu. – srdele, jaje, mlijeko, glatko brašno, kukuruzno brašno, čili papričica (mljevene), peršin (sjeckanog), ulje, krušne mrvice, Srdele operemo, odstranimo im glave i iznutrice. ; Zatim, od glave prema repu, izvučemo kralježnicu i prekinemo je škarama ili prstima tako da ostavimo rep. Potom srdele operemo i ostavimo da se ocijede. ; U zdjelu razbijemo jaja, dodamo mlijeko i umutimo. Zatim dodamo brašno, kukuruzno brašno, mljevenu čili papričicu, sjeckani peršin i sve zajedno izmiješamo u jednoličnu, polurijetku smjesu.; Ocijeđene srdele jednu po jednu uranjamo u pripremljenu smjesu, uvaljamo u krušne mrvice i pržimo u dubokoj masnoći do zlatno smeđe boje. ; Gotove srdele izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće i još vruće poslužimo s limunom i krumpir salatom.; – Još jedno ukusno jelo od naše, neopravdano zapostavljene, ali izuzetno zdrave plave ribe, srdele.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Pohane srdele – Saznajte kako pripremiti pohane srdele u našem video receptu. – riba srdela, jaje, mlijeko, glatko brašno, kukuruzno brašno, čili papričica (mljevene), peršin (sjeckanog), ulje, krušne mrvice, Srdele operemo, odstranimo im glave i iznutrice. ; Zatim, od glave prema repu, izvučemo kralježnicu i prekinemo je škarama ili prstima tako da ostavimo rep. Potom srdele operemo i ostavimo da se ocijede. ; U zdjelu razbijemo jaja, dodamo mlijeko i umutimo. Zatim dodamo brašno, kukuruzno brašno, mljevenu čili papričicu, sjeckani peršin i sve zajedno izmiješamo u jednoličnu, polurijetku smjesu.; Ocijeđene srdele jednu po jednu uranjamo u pripremljenu smjesu, uvaljamo u krušne mrvice i pržimo u dubokoj masnoći do zlatno smeđe boje. ; Gotove srdele izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće i još vruće poslužimo s limunom i krumpir salatom.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe">Pohane srdele – Saznajte kako pripremiti pohane srdele u našem video receptu. – riba srdela, jaje, mlijeko, glatko brašno, kukuruzno brašno, čili papričica (mljevene), peršin (sjeckanog), ulje, krušne mrvice, Srdele operemo, odstranimo im glave i iznutrice. ; Zatim, od glave prema repu, izvučemo kralježnicu i prekinemo je škarama ili prstima tako da ostavimo rep. Potom srdele operemo i ostavimo da se ocijede. ; U zdjelu razbijemo jaja, dodamo mlijeko i umutimo. Zatim dodamo brašno, kukuruzno brašno, mljevenu čili papričicu, sjeckani peršin i sve zajedno izmiješamo u jednoličnu, polurijetku smjesu.; Ocijeđene srdele jednu po jednu uranjamo u pripremljenu smjesu, uvaljamo u krušne mrvice i pržimo u dubokoj masnoći do zlatno smeđe boje. ; Gotove srdele izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće i još vruće poslužimo s limunom i krumpir salatom.; -</div>