- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Pita od svježeg sira, mini rajčica i mozzarelle – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pitu od mini rajčica i mozzarelle. – prhko tijesto (gotovo svježe), mini rajčica, sir (mozzarella), limun, med od bagrema, jaje, senf, talijanska mješavina začina, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, papar (svježe mljeveni), Gotovo tijesto za pite zajedno s papirom za pečenje rasporedimo po kalupu za pite. Tijesto po dnu izbodemo vilicom i stavimo u zagrijanu pećnicu na 180°C, 10 minuta.; Za to vrijeme u čistu zdjelu razbijemo 2 cijela jaja, dodamo svježi sir, med, senf, začinimo talijanskom mješavinom začina, dodamo nekoliko kapi soka od limuna i sve zajedno izmiješamo pjenjačom. ; Po dnu spečenog tijesta rasporedimo nadjev od sira i preko njega slažemo mini rajčice. Na vrh pite dodamo na kockice narezan sir mozzarellu.; Pripremljenu pitu stavimo u pećnicu na 200°C, 30 minuta.; –
- Almo Čatlak
- 90 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Marininirani slatko kiseli pileći batci – U našem video receptu saznajte kako pripremiti marinirano slatko kisele pileće batke. – pileći batak, senf, limunov sok, med (bagrem), mljevena crvena paprika, đumbir (u prahu), chili jalapeno, ulje, sol i papar, Prvo pripremimo marinadu za batke. U zdjelu iscijedimo limun potom dodamo začine: mljevenu crvenu papriku, đumbir u prahu i med. Sastojke izmiješamo te u posudu stavimo pileće batke koje posolimo i začinimo chili Jalapeno sušenim papričicama potom sve dobro rukama izmiješamo.; Pripremljenu piletinu pokrijemo prozirnom kuhinjskom folijom i ostavimo da se marinira sat vremena.; Marinirane pileće batke poslažemo na dno vatrostalne posude i stavimo peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva. Tijekom pečenja batke premazujemo marinadom i okrećemo ih.; U međuvremenu spremimo pečene krumpiriće u dubokom ulju koje ćemo poslužiti uz pileće batke.; Nakon 1 sat batke izvadimo iz pećnice i poslužimo na pladnju uz pečene krumpiriće.; –
- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Široki rezanci s bukovačama i suhim mesom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti široke rezance s bukovačama i suhim mesom. – tjestenina, buđola (sušene), bukovače, češnjak, tikvice, maslac, chili s morskom soli, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, papar (svježe mljeveni), Buđolu narežemo na komadiće, a bukovače prepolovimo.; U tavu na ulje dodamo narezanu buđolu. Preko buđole stavimo bukovače i sastojke pirjamo na laganoj vatri 5-6 minuta.; U lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo kuhati tjesteninu po uputama na pakiranju.; U tavu s gljivama i buđolom dodamo narezani češnjak na listiće.; Tikvicu narežemo na polumjesece i stavimo preko gljiva, buđole i češnjaka. Sastojke kratko pirjamo kako bi sastojci ostali hrskavi.; Kuhanu tjesteninu ocijedimo i stavimo preko sastojka u tavi. Preko tjestenine dodamo maslac, sastojke nježno izmiješamo. ; Jelo poslužimo u zdjeli i začinimo po želji s chilijem s morskom soli.; –