Poriluk je vrlo blizak češnjaku, crvenom luku i ostalim vrstama luka. Sadrži tvari koje djeluju kao prirodni antibiotici, snižava krvni tlak, jača krvnožilni i imunološki sustav.
Poriluk se može jesti sirov, a najčešće se priprema u tradicionalnim jelima s krumpirom ili vrhnjem. Izvrstan je sam ili u kombinaciji s drugim povrćem kao i dodatak juhama.
Izrazito je bogat izvor vitamina C, B6 i željeza.
Iskoristite zdravstvene blagodati ovog čudešnog povrća i isprobajte neke od naših top deset jela s porilukom.

Krem juha od povrća i kesten pirea
45 min

Gusta riblja juha s porilukom i pancetom
90 min

Krem juha od krumpira, poriluka i brokule s vrhnjem za kuhanje
50 min

Kaneloni s dimljenim lososom, porilukom i brokulom
40 min

Gusta juha od ječma i graha
55 min

Juha od lososa s lukom i slaninom
45 min

Slani kolačići od lisnatog tijesta i mljevenog mesa
80 min

Jelenji ragu
90 min

Juneći ragu s porilukom i slanutkom
100 min

Tortellini u umaku od slanine i poriluka
20 min