Redovitim konzumiranjem mrkve možete smanjiti kratkovidnost kod djece kao i rizik od raka. Pomaže kod sprječavanja glaukoma i ostalih zdravstvenih tegoba.
Mrkva je bogata beta karotenom, vitaminom K, C, E, vitaminima B skupine, folnom kiselinom, fosforom, kalijem i manganom.
Možete ju pripremati na različite načine: jesti sirovu, kuhati, peći, pariti, roštiljati i pirjati. Zbog svoje arome pogodna je za slatka i slana jela pa je odlična namirnica za pripremu salata, juha, zimnica deserta i sokova.
Isprobajte naša top jela s mrkvom.

Vijetnamska juha od svinjetine i povrća
20 min

Kiselo slatka svinjetina s crvenim grahom
170 min

Janjetina na lešo s umakom od rajčice
120 min

Medaljoni svinjske pisanice s pikantnim umakom
70 min

Krem juha od povrća i kesten pirea
45 min