PIK pureće šunke – vrhunski okus puretine prirodno bogate proteinima i s malo kalorija

PIK pureće šunke

PIK Vrbovec ima novi proizvod, PIK pureće šunke, pripremljene od najkvalitetnijih komada purećeg mesa. Vodeća domaća mesna industrija predstavila je novi proizvod u ljetnim mjesecima kad je posebice preporučljivo paziti na unos laganijih i nutritivno vrijednih obroka.

Kao i ostali PIK-ovi proizvodi, PIK pureće šunke su bez pojačivača okusa, umjetnih bojila, glutena i soje te sa smanjenim udjelom soli. Za sve koji dodatno paze na prehranu i kalorijski unos sigurno će veseliti informacija da PIK Pureće šunke imaju nisku kalorijsku vrijednost i mali udio masnoće, dok su istovremeno prirodno bogate proteinima.

Klasična i dimljena pureća šunka

U asortimanu se nalaze dvije nove pureće šunke – Classic i Dimljena, a obje su dostupne na odjelu delikatese i u pakiranju narezaka od 100 grama. Blagi okus PIK pureće šunke Classic osvaja na prvu, idealna je za sve one koji treniraju ili koji žele sebi i svojim ukućanima poslužiti zdraviji obrok. PIK Pureća dimljena šunka ima nježnu teksturu i odličan okus koji joj daje upravo blaga nota dima te će se odlično uklopiti u razna jela.

Dr. sc. Mirela Marić, mag. nutricionizma, iz zagrebačke Poliklinike Aviva, osvrnula se na važnost konzumacije purećeg mesa te istaknula: „Pureće meso je nutricionistički balansirana proteinska namirnica koja može biti idealan partner za jačanje imuniteta, održavanje vitke linije te zdravi ljetni obrok obogaćen sezonskim povrćem i začinima mediteranskog podneblja. Jednom riječju, „super“ hrana koja se može konzumirati bez grižnje savjesti i razmišljanja kad ste ju pojeli i s čim ste ju kombinirali. Zahvaljujući sastojku triptofanu, koji je u stanju potaknuti proizvodnju hormona sreće serotonina, redovita konzumacija purećeg mesa može pozitivno utjecati na raspoloženje te osigurava potrebnu energiju. Obrok s purećim mesom, kao jedan od nekoliko raspoređenih u danu, može biti minimalna dnevna doza za jačanje imuniteta, što je u ovim vremenima posebno važno.“

Lider u industriji

Kao i svi ostali PIK naresci, i PIK pureće šunke narezuju se i pakiraju u Bijeloj sobi PIK Vrbovca. Riječ je o najmodernijem pogonu u ovom dijelu Europe koji radi u visoko higijenskim uvjetima i kontroliranoj mikroklimi. I s ovim novitetom PIK Vrbovec je pokazao kako osluškuje potrebe potrošača te ulaže veliki trud u inovacije, razvoj i osmišljavanje novih mesnih delicija.

Činjenica da PIK godišnje plasira i do 30 novih proizvoda na tržište, što je znatno iznad prosjeka mesne industrije, s pravom pozicionira kompaniju kao predvodnika trendova u svom sektoru.

PIK pureće šunke u jelovniku
Foto: PIK

Dnevni jelovnik za kalorijski unos od 1500 – 2000 kcal za jednu osobu

Pripremila: dr. sc. Mirela Marić, mag. nutr.

ZAJUTRAK

  • 1 komad sezonskog voća ili cijeđeni limun/grejp/naranča.

DORUČAK

  • sok od svježeg voća/ voda/čaj/kava,
  • 100 g pureće šunke (classic ili dimljena),
  • 1 šnita čistog integralnog/raženog/kukuruznog kruha, 
  • sezonska salata (rajčica, krastavci, paprika)

ili

  • voćna salata (1/2 banane, 1/2 naranče, 1 kriška ananasa ili ½ jabuke),
  • malo cimeta, đumbira, chia sjemenki i 2-3 oraha/badema/lješnjaka,
  • svježi sok/voda/čaj/kava.

MEĐUOBROK

  • 1 komad sezonskog voća ili 2 rižina/zobena/heljdina krekera ili 1 jogurt/kefir (kozji/kravlji) ili 1 proteinska pločica.

RUČAK

Tjestenina s purećom šunkom i slanutkom

  • sezonska juha,
  • 100 g kuhanog integralnog tijesta, 50 g kuhanog slanutka/graška,30 g light krem sira,
  • 150 g pureće šunke ili dimljene pureće šunke, 
  • sezonska salata

ili

Riba s povrćem/prilogom

  • juha  od rajčice, 
  • 150 – 200 g zubatca/orade/brancina/oslića na žaru ili 150 – 200 g riječne ribe,
  • 150 g kuhanog/pečenog povrća ili 50 g kuhane integralne riže/integralne tjestenine od durum brašna ili 50 g kuhanog krumpira, 
  • sezonska salata (matovilac, rikula, rajčica, krastavci, paprika).

MEĐUOBROK

  • 1 komad sezonskog voća ili 5 – 6 oraha i 2 – 3 kockice tamne čokolade ili 5 g čipsa od kokosa/đumbira.

VEČERA

Tikvice punjene šunkom i sirom

  • 50 g dimljene pureće šunke, 40 g posnog sira, 10 g feta sira,
  • 1 tikvica, 1 žlica pasirane rajčice, 1/2 glavice luka, maslinovo ulje, svježi peršin, svježi vlasac

ili

Sir s povrćem

  • 100 g mozarelle di buffala ili 100 g svježeg posnog kravljeg/kozjeg sira,
  • sezonska salata (matovilac, rikola, rajčica, krastavci, paprika).

Sviđa li vam se članak? Ocijenite ga, lajkajte i podijelite ♥

0 / 5 (0 votes)
Facebooktwitterpinterestmail

Najnovije zanimljivosti: