Kako napraviti savršen snijeg od bjelanjaka?

mikser

Snijeg od bjelanjaka osnova je mnogih deserata, stoga samo jedna pogreška može potpuno uništiti cijelo jelo.

Kako bi izbjegli katastrofu i neispunjena obećanja o predivnom desertu držite se sljedećih 6 pravila, pomoću kojih će snijeg od bjelanjaka svaki put biti savršen.

Pažljivo odvojite jaja

Ovo je možda najvažniji korak u izradi snijega od bjelanjaka. Neovisno o tome koju tehniku koristite za odvajanje, dobro pazite da ne razbijete žumanjak! Ako se u bjelanjcima nađe samo jedna kap žumanjka nećete ih moći istući na pravi način. Ovo znači da zdjela i mikser također moraju biti jako čisti.

Koristite sobnu temperaturu

Najbolje bi bilo odvojiti bjelanjke i ostaviti ih na sobnoj temperaturi oko 30 minuta. To će osigurati da kasnija smjesa ima velik volumen, a to je upravo ono što želite.

Krenite sporo, a zatim postepeno ubrzavajte

Ako krenete sa sporijim miješanjem, a zatim postepeno dodajete brzinu, dobit ćete više volumena. Potrošite minutu ili dvije na svaku brzinu vašeg miksera – to će rezultirati prozračnijom smjesom koja će biti bolja od tvrdog, gustog deserta. Ako želite dodatno stabilizirati bjelanjke možete im dodati i malo vrhnja.

snijeg-od-bjelanjaka

Dodajte šećer tek kad se bjelanjci zapjene

Kad se u bjelanjcima pojave mjehurići pravo je vrijeme da dodate šećer. Kao i kod miješanja, dodajite šećer postepeno kako bi se ravnomjerno rasporedio na cijelu smjesu.

Nakon miješanja smjesa bi trebala ostati gusta i čvrsta

Vrhovi smjese trebali bi biti čvrsti i ne bi se trebali savijati. Možete provjeriti čvrstoću koristeći štapove miksera – smjesa bi trebala ostati na njima i zadržati svoj oblik. Ovo je uglavnom posljednji korak u pripremi snijega od bjelanjaka, jer ćete nakon ovog trenutka vjerojatno završiti s nečim nalik na bijelu juhu.

Ako smjesa postane tekuća odmah prestanite s miješanjem

Idealan snijeg od bjelanjaka trebao bi biti gladak i ravnomjeran. Ako pretjerate s miješanjem smjesa bi se mogla raspasti zbog pojave viška tekućine. Svakako izbjegnite ovu situaciju, a ako ipak primijetite da se ovo događa odmah prestanite s miješanjem.

Postoje li neki trikovi za pripremu snijega od bjelanjaka koje bi voljeli dodati na ovaj popis? Podijelite u komentarima.

Sviđa li vam se članak? Ocijenite ga, lajkajte i podijelite ♥

4.14 / 5 (71 votes)

Najnovije zanimljivosti: