Ajnpren ili prežgana juha sa slaninom

  • 20 min
  • 6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Ajnpren ili prežgana juha sa slaninom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti anjpren ili prežganu juhu sa slaninom.

Prežgana ili ajnpren juha, je juha koja smiruje želučane tegobe, a u trenucima nemoći, pripremale su nam ju naše bake i mame. Krajnje je vrijeme da i sami naučimo kako pripremiti ovu zdravu i krepku juhu.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Slaninu narežemo na kockice, a jaje razbijemo u zdjelicu.
  2. U lonac iznad vatre ulijemo 80 ml ulja, dodamo sjeckanu slaninu, kim i brašno te pržimo, miješajući kuhačom, dok brašno ne počne dobivati zlatno-smeđu boju.
  3. Nakon 4-5 minuta prženja ulijemo 1,5 l vode i stalno miješamo pjenjačom da ne ostanu grudice, pričekamo da zavri te kuhamo 3-4 minute.
  4. Zatim juhu maknemo s vatre, posolimo je, umiješamo jaje i sjeckani peršin, rasporedimo u tanjure, posipamo prženim kockicama kruha i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 51
Rating: 4.71
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: