Amur u kiselom vrhnju

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Amur u kiselom vrhnju
Saznajte kako pripremiti amura u kiselom vrhnju u našem video receptu.

Ovo slasno jelo od amura, riječne ribe koja može narasti i do 1,7 metara i biti teška 36 kilograma zadovoljit će svojim izuzetnim okusom i zadrte poklonike morske ribe. Ukoliko ne spremate gozbu za stotinu ljudi, bit će vam dovoljan i neki omanji amur.

Amur u kiselom vrhnju - Saznajte kako pripremiti amura u kiselom vrhnju u našem video receptu. - riba amur, kiselo vrhnje, maslac, lovor (lista), papar (u zrnu), luk, sir gouda (naribanog), Amura očistimo i odstranimo glavu. ; Meso amura (može i neka druga riba po želji) narežemo na ploške debljine 2 centimetra te solimo i paprimo. ; Posudu za pečenje u pećnici namažemo maslacem i u nju položimo komade mesa uz dodatak lovorovog lista, papra u zrnu, luka narezanog na tanke kolutiće te većeg dijela kiselog vrhnja. ; Na komade mesa dodatno položimo po žličicu maslaca. ; Pečemo u prethodno zagrijanoj pećnici na srednjoj razini, na 200 stupnjeva 30 minuta. ; Ribu tijekom pečenja podlijevamo kiselim vrhnjem. ; Pred kraj pečenja posipamo ribanim sirom i pećemo još 5 minuta. ; Prije serviranja izvadimo lovorov list te začinimo sokom od limuna.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Amura očistimo i odstranimo glavu.
  2. Meso amura (može i neka druga riba po želji) narežemo na ploške debljine 2 centimetra te solimo i paprimo.
  3. Posudu za pečenje u pećnici namažemo maslacem i u nju položimo komade mesa uz dodatak lovorovog lista, papra u zrnu, luka narezanog na tanke kolutiće te većeg dijela kiselog vrhnja.
  4. Na komade mesa dodatno položimo po žličicu maslaca.
  5. Pečemo u prethodno zagrijanoj pećnici na srednjoj razini, na 200 stupnjeva 30 minuta.
  6. Ribu tijekom pečenja podlijevamo kiselim vrhnjem.
  7. Pred kraj pečenja posipamo ribanim sirom i pećemo još 5 minuta.
  8. Prije serviranja izvadimo lovorov list te začinimo sokom od limuna.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 26
Rating: 4.85
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: