Arancini (orancini, narancini)

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane
Arancini (orancini, narancini)
Saznajte kako pripremiti arancini u našem video receptu.

Koliko ste kora od naranče bacili u smeće? Velika šteta. Mogli ste od njih napraviti arancine. Ova originalna kiselo slatka dalmatinska poslastica jednostavna je za pripremu , a odlična je zamjena za grickalice na stolu.

Arancini (orancini, narancini) - Saznajte kako pripremiti arancini u našem video receptu. - naranča, šećer, Svježe naranče operemo, osušimo, prerežemo napola i iscijedimo sok. ; Jušnom žlicom s unutarnje strane sastružemo preostali mesnati dio naranče, tako da dobijemo čistu bijelu unutrašnjost. ; Zatim kore narežemo na trakice širine 5 mm i preko noći ih ostavimo u vodi da se natope i odgorče. Natopljene trakice narančine kore ocijedimo i osušimo kuhinjskom krpom. ; Na hladnu tavu stavimo toliko šećera da prekrije dno posude i uz miješanje pričekamo da se počnu stvarati grudice. ; Potom dodamo trakice kore i lagano miješamo dok se za njih ne počne hvatati šećer (šećer se ne smije topiti). ; Trakice kore obložene šećerom premjestimo u zdjelu s preostalim šećerom, dobro izmiješamo i složimo na lim za pečenje, pazeći da se ne dodiruju.; Tako pripremljene kore ostavimo i do par dana da se dobro osuše, te poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Svježe naranče operemo, osušimo, prerežemo napola i iscijedimo sok.
  2. Jušnom žlicom s unutarnje strane sastružemo preostali mesnati dio naranče, tako da dobijemo čistu bijelu unutrašnjost.
  3. Zatim kore narežemo na trakice širine 5 mm i preko noći ih ostavimo u vodi da se natope i odgorče. Natopljene trakice narančine kore ocijedimo i osušimo kuhinjskom krpom.
  4. Na hladnu tavu stavimo toliko šećera da prekrije dno posude i uz miješanje pričekamo da se počnu stvarati grudice.
  5. Potom dodamo trakice kore i lagano miješamo dok se za njih ne počne hvatati šećer (šećer se ne smije topiti).
  6. Trakice kore obložene šećerom premjestimo u zdjelu s preostalim šećerom, dobro izmiješamo i složimo na lim za pečenje, pazeći da se ne dodiruju.
  7. Tako pripremljene kore ostavimo i do par dana da se dobro osuše, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 16
Rating: 3.69
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: