Aromatična piletina na indijski način

  • 25 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Aromatična piletina na indijski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti aromatičnu piletinu na indijski način.

Ukoliko vas zanima kakva je indijska kuhinja, ovo je ogledni primjer iste. Malo piletine, malo raznih začina, rajčice, jogurta i... ma svega tu ima, a na vama je da pogledate i pripremite.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Piletinu očistimo i narežemo na kocke veličine zalogaja, luk nasjeckamo, đumbir naribamo, češnjak narežemo na listiće, a špinat operemo i narežemo na šire trakice.
  2. U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo komade piletine, posolimo ju, promiješamo i pržimo sa svih strana.
  3. Nakon 8-10 minuta, piletinu izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo maslac, sjeckani luk, cimet u prahu, posolimo, promiješamo i pržimo dvije minute.
  4. Zatim dodamo listiće češnjaka, naribani đumbir, kurkumu, chilli u prahu, koncentrat rajčice, mljevene bademe, pelat rajčicu, koju malo kuhačom usitnimo, i ulijemo jogurt te sastojke dobro promiješamo.
  5. Potom u tavu vratimo piletinu i kuhamo dalje na laganoj vatri.
  6. Nakon 2-3 minute dodamo trakice špinata, dobro promiješamo i tavu maknemo s vatre.
  7. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.77
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:25minuta

Najnovije zanimljivosti: