Artičoke s graškom

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane
Artičoke s graškom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti artičoke s graškom.

Jela s artičokama su bila posluživana faraonima u starom Egiptu, patricijima u antičkom Rimu i srednjovjekovnom plemstvu, a danas Vam donosimo ukusan recept iz naše Dalmacije. Dobar tek.

Artičoke s graškom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti artičoke s graškom. - artičoke, krušne mrvice, češnjak, peršin (sjeckani), grašak (svježi ili smrznuti), maslinovo ulje, sol i papar, Artičoke očistimo tako da jednom rukom čvrsto držimo glavu artičoke, a drugom rukom pri samom dnu odlomimo njezinu stabljiku. Zatim odvojimo vanjske listove, te nožem poravnamo donji dio gdje smo odlomili stabljiku. Odrežemo 1/3 vrha artičoke (po potrebi škarama odrežemo tvrde vrhove listova), pa sve prerezane dijelove umočimo u zdjelu hladne vode pomiješane sa sokom polovice limuna da ne potamne. ; U zdjelicu stavimo krušne mrvice, začinimo solju i paprom, protisnemo češnjak, dodamo sjeckani peršin i izmiješamo sastojke. ; Zatim artičoke ocijedimo i rastvorimo, pa među listove stavljamo pripremljenu smjesu od krušnih mrvica i malo graška. ; Nadjevene artičoke položimo po dnu lonca, a oko njih stavimo preostali grašak i ostatak smjese. ; Sve zajedno zalijemo s dosta maslinovog ulja, začinimo solju i paprom, te ulijemo vode do polovice visine artičoka. ; Kada zavrije kuhamo na laganoj vatri 30-40 minuta i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Artičoke očistimo tako da jednom rukom čvrsto držimo glavu artičoke, a drugom rukom pri samom dnu odlomimo njezinu stabljiku. Zatim odvojimo vanjske listove, te nožem poravnamo donji dio gdje smo odlomili stabljiku. Odrežemo 1/3 vrha artičoke (po potrebi škarama odrežemo tvrde vrhove listova), pa sve prerezane dijelove umočimo u zdjelu hladne vode pomiješane sa sokom polovice limuna da ne potamne.
  2. U zdjelicu stavimo krušne mrvice, začinimo solju i paprom, protisnemo češnjak, dodamo sjeckani peršin i izmiješamo sastojke.
  3. Zatim artičoke ocijedimo i rastvorimo, pa među listove stavljamo pripremljenu smjesu od krušnih mrvica i malo graška.
  4. Nadjevene artičoke položimo po dnu lonca, a oko njih stavimo preostali grašak i ostatak smjese.
  5. Sve zajedno zalijemo s dosta maslinovog ulja, začinimo solju i paprom, te ulijemo vode do polovice visine artičoka.
  6. Kada zavrije kuhamo na laganoj vatri 30-40 minuta i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 9
Rating: 3.67
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: