Bakalar s kupusom i lukom iz pećnice

  • 65 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Bakalar s kupusom i lukom iz pećnice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti bakalar s kupusom i lukom iz pećnice.

Prastanovnici europskog obalnog područja su još u prethistorijskom dobu upotrebljavali kupus u svojoj prehrani, a kad se počeo konzumirati bakalar i luk ne znamo, ali znamo da sve to, a pripremljeno na ovaj način, daje jedno jednostavno, ukusno i zdravo jelo. Dobar tek!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Kupus narežemo na trakice, a glavice luka na osmine.
  2. U ugrijanu tavu stavimo polovicu maslaca i pričekamo da se rastopi.
  3. Zatim dodamo komade luka i pržimo ga na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući.
  4. Nakon 10-ak minuta ulijemo cca. 100 ml vode, dodamo trakice kupusa i povrće pirjamo na srednje jakoj vatri 10-ak minuta, povremeno miješajući.
  5. Potom polovicu pirjanog povrća premjestimo u namašćenu vatrostalnu posudu, začinimo ga solju i paprom, preko njega rasporedimo filete bakalara te i njih začinimo solju i paprom, prekrijemo ih preostalim pirjanim povrćem te i njega začinimo solju i paprom, prelijemo bijelim vinom, posipamo preostalim maslacem i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30 minuta.
  6. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 1
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:65minuta

Najnovije zanimljivosti: