Bakalar s porilukom

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Bakalar s porilukom
Saznajte kako pripremiti bakalar s porilukom u našem video receptu.

Ako u vašem dućanu kao niti u dućanu kod crnooke "bjonde" iz stare pjesme nema bakalara, prošećite se do dućana gdje ga ima. Isplati se. Ne morate se mučiti sa suhim, kupite smrznute filete i otopite ih u slanoj vodi. Odlični su baš kao i ovo prekrasno jelo.

Bakalar s porilukom - Saznajte kako pripremiti bakalar s porilukom u našem video receptu. - riba bakalar, krumpir, poriluk, peršin (sjeckanog), češnjak, koncentrat rajčice, bijelo vino, maslinovo ulje, sol i papar, Poriluk i krumpir očistimo, narežemo na ploške i isperemo pod mlazom vode. ; Bakalar očistimo, odstranimo glavu i iznutrice, operemo, filetiramo, narežemo na manje komade te začinimo solju i paprom. ; Zatim u nauljeni lonac s debelim dnom, slažemo red krumpira pa red poriluka, začinimo solju i paprom, prelijemo maslinovim uljem i prekrijemo narezanim bakalarom. ; Preko svega protisnemo češnjak, prekrijemo redom krumpira, posipamo sjeckanim peršinom, posolimo i popaprimo. ; U zdjelici pomiješamo koncentrat rajčice s bijelim vinom i prelijemo po bakalaru. ; Sve zajedno podlijemo s toliko vode da prekrije sastojke.; Kada zavrije, maknemo poklopac i na laganoj vatri kuhamo 30-ak minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Poriluk i krumpir očistimo, narežemo na ploške i isperemo pod mlazom vode.
  2. Bakalar očistimo, odstranimo glavu i iznutrice, operemo, filetiramo, narežemo na manje komade te začinimo solju i paprom.
  3. Zatim u nauljeni lonac s debelim dnom, slažemo red krumpira pa red poriluka, začinimo solju i paprom, prelijemo maslinovim uljem i prekrijemo narezanim bakalarom.
  4. Preko svega protisnemo češnjak, prekrijemo redom krumpira, posipamo sjeckanim peršinom, posolimo i popaprimo.
  5. U zdjelici pomiješamo koncentrat rajčice s bijelim vinom i prelijemo po bakalaru.
  6. Sve zajedno podlijemo s toliko vode da prekrije sastojke.
  7. Kada zavrije, maknemo poklopac i na laganoj vatri kuhamo 30-ak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 25
Rating: 4.68
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: