Bakalar s umakom od crnog grožđa

  • 25 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Bakalar s umakom od crnog grožđa
U našem video eceptu saznajte kako pripremiti bakalar s umakom od crnog grožđa.

Brzo, ukusno i lagano jelo svidjet će se pravim gurmanima, a pogotovo umak, koji mu daje poseban „štih“.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Filete bakalara začinimo solju i paprom, uvaljamo u brašno, otresemo, stavimo u tavu na zagrijano maslinovo ulje, dodamo grančice ružmarina i filete pržimo s obje strane do zlatno žute boje.
  2. Za to vrijeme iz limuna iscijedimo sok, češnjak narežemo na listiće, a zrna crnog grožđa odvojimo od peteljke, prepolovimo ih i žličicom otkoštimo.
  3. Pržene filete bakalara izvadimo na toplo, izvadimo i grančice ružmarina, a na masnoću od prženja ulijemo limunov sok, dodamo prepolovljena zrna grožđa, listiće češnjaka i pržimo dvije, tri minute. Zatim ulijemo sok od grožđa i pričekamo da zavri.
  4. Nakon dvije, tri minute ugasimo vatru, umiješamo maslac i umak je gotov.
  5. Na tanjure stavimo pržene filete ribe, prelijemo umakom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 3.33
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:25minuta

Najnovije zanimljivosti: