Bamije s rajčicom na pikantan način

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane
Bamije s rajčicom na pikantan način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti bamije s rajčicom na pikantan način.

Svježu bamiju smjestit ćete u pravi ljubavni zagrljaj iskombinirate li je s namirnicama koje Vam mi predlažemo: koliko god egzotično zvučao spoj bamije, breskve, rajčice te začina poput kardamoma i đumbira, Vaše nepce propoznat će tu ljubav već na prvi ugriz.

Bamije s rajčicom na pikantan način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti bamije s rajčicom na pikantan način. - bamija (svježe (ili 50 g sušene)), luk (ljubičastog), breskve, češnjak, rajčice pelati, kardamom (mljevenog), mljevena ljuta paprika, đumbir (naribanog (ili đumbir u prahu)), maslinovo ulje, sol i papar, Svježu bamiju isperemo pod mlazom hladne vode, ocijedimo, nožem odstranimo peteljku i vrh, te je po želji poprečno, dijagonalno ili uzdužno narežemo (sušenu bamiju preko noći stavimo močiti u vodu, zatim je ocijedimo, odstranimo peteljku i vrh, te je po želji poprečno, dijagonalno ili uzdužno narežemo). ; U tavi ugrijemo tri žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani ljubičasti luk, oguljenu i na kockice narezanu breskvu, malo posolimo i pržimo na laganoj vatri dok luk ne omekša. ; Zatim u tavu dodamo protisnuti češnjak i čim pusti miris dodamo sjeckanu pelati rajčicu, te ostavimo da zavri. ; Potom u lonac dodamo mljevenu ljutu papričicu, đumbir, kardamom, začinimo solju i paprom, te malo promiješamo. ; Zatim dodamo narezanu bamiju, još jednom nježno izmiješamo (po potrebi dodamo malo umaka od pelata) i sve zajedno kuhamo 15-ak minuta odnosno dok bamija ne omekša, a njena sluz koja osim što je zdrava i lijepo zgušnjava jela ne nestane.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Svježu bamiju isperemo pod mlazom hladne vode, ocijedimo, nožem odstranimo peteljku i vrh, te je po želji poprečno, dijagonalno ili uzdužno narežemo (sušenu bamiju preko noći stavimo močiti u vodu, zatim je ocijedimo, odstranimo peteljku i vrh, te je po želji poprečno, dijagonalno ili uzdužno narežemo).
  2. U tavi ugrijemo tri žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani ljubičasti luk, oguljenu i na kockice narezanu breskvu, malo posolimo i pržimo na laganoj vatri dok luk ne omekša.
  3. Zatim u tavu dodamo protisnuti češnjak i čim pusti miris dodamo sjeckanu pelati rajčicu, te ostavimo da zavri.
  4. Potom u lonac dodamo mljevenu ljutu papričicu, đumbir, kardamom, začinimo solju i paprom, te malo promiješamo.
  5. Zatim dodamo narezanu bamiju, još jednom nježno izmiješamo (po potrebi dodamo malo umaka od pelata) i sve zajedno kuhamo 15-ak minuta odnosno dok bamija ne omekša, a njena sluz koja osim što je zdrava i lijepo zgušnjava jela ne nestane.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 2
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: