Basmati riža s rajčicama i morskim kozicama

  • 35 min
  • 4-6 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Basmati riža s rajčicama i morskim kozicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti basmati rižu s rajčicama i morskim kozicama.

Spoj riže i mora ne mora biti samo rižoto s plodovima mora, već i ovako što. Zasebno kuhana i aromatizirana riža, te rajčica i morske kozice s grila čine zanimljivu kombinaciju koju valja kušati.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Luk naribamo na fini ribež, češnjak protisnemo, a rajčicu narežemo na kolutove.
  2. U lonac stavimo rižu, ulijemo vodu, posolimo, dodamo naribani luk, majčinu dušicu, lovorov list, upalimo vatru i kad zavri, rižu kuhamo po uputama na pakiranju.
  3. Za to vrijeme na gril ili gril tavu stavimo kolutove rajčice i morske kozice, pečemo ih sa svake strane tri, četiri minute te stavimo na stranu, na toplo.
  4. Kuhanu rižu ocijedimo, premjestimo ju na pladanj za posluživanje i preko nje rasporedimo pečene kolutove rajčice i morske kozice.
  5. Zatim u ugrijanu tavu ulijemo 150 ml maslinovog ulja, dodamo sjeckani peršin i protisnuti češnjak, promiješamo i čim češnjak zamiriše umak prelijemo preko riže, rajčica i kozica. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 44
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:35minuta

Najnovije zanimljivosti: