Bazlama (turske lepinje)

  • 240 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Srednje zahtjevno
  • Sadrži mlijeko, nema mesa

Iako se ovaj popularni turski kruh tradicionalno priprema na otvorenom, nema razloga da ga ne pripremite i u svojoj kuhinji. Ako možete, servirajte ga toplog!

bazlama-turske-lepinje
Bazlama (turske lepinje)
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 16
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
U našem receptu saznajte kako pripremiti turske lepinje.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Otopite kvasac, šećer i sol u toploj vodi. Dodajte brašno, vodu i grčki jogurt te dobro promiješajte. Tijesto bi trebalo biti mekano ali ne ljepljivo.
  2. Ravnu površinu pospite brašnom i oblikujte tijesto u kuglu. Prekrijte ga vlažnom krpom i ostavite na sobnoj temperaturi 3 sata.
  3. Prerežite tijesto na četiri jednaka dijela i oblikujte ga u okrugle lepinje. Lepinje opet prekrijte vlažnom krpom i pričekajte još 15 minuta.
  4. Zagrijte tavu na srednje jakom plamenu. Stavite jednu lepinju u tavu i pecite dok se na dnu ne pojave smeđe točkice (oko 1 minute). Okrenite i ponovite postupak (još 1 minutu).
  5. Maknite s plamena i zamotajte u kuhinjsku krpu kako bi lepinja ostala topla.
  6. Postupak ponovite s preostalim komadima tijesta.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 16
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:240minuta

Najnovije zanimljivosti: