Bhaji – indijski žličnjaci od luka

  • 30 min
  • 6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane
Bhaji - indijski žličnjaci od luka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti bhaji, aromatične žličnjake od luka.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Luk narežemo na trakice, a kim i sjemenke korijandera izmrvimo u mužaru.
  2. U zdjelu stavimo brašno od slanutka, dodamo rižino brašno, čili u prahu, kurkumu, prašak za pecivo, mrvljeni korijandar, kim i sezam. posolimo i na suho izmiješamo sastojke.
  3. Zatim ulijemo cca. 50 ml vode i izradimo jednoličnu polugustu smjesu.
  4. Potom u smjesu dodamo trakice luka, dobro izmiješamo te pomoću dvije žlice izradimo žličnjake koje stavimo pržiti u duboko ulje. Kad žličnjaci poprime zlatno smeđu boju, izvadimo ih na papir da upije višak masnoće. Bhaji ukrasimo svježim korijandarom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 44
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: