Bhaji od luka

  • 30 min
  • 6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane
Bhaji od luka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti bhaji od luka.

Bhaji od luka je poznato indijsko jelo koje se često jede kao predjelo i izuzetno je jednostavno i ukusno, a najbolje ga je opisati kao pržene, hrskave uštipke od luka. Dobar tek!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Luk narežemo na trakice, a kim i sjemenke korijandera izmrvimo u mužaru.
  2. U zdjelu stavimo brašno od slanutka, dodamo rižino brašno, čili u prahu, kurkumu, prašak za peciva, posolimo i na suho izmiješamo sastojke.
  3. Zatim ulijemo cca. 50 ml vode i izradimo jednoličnu polugustu smjesu.
  4. Potom u smjesu dodamo trakice luka, mrvljeni kim i korijander te izmiješamo sastojke.
  5. Od dobivene mješavine oblikujemo žličnjake i stavimo ih pržiti u duboko ulje.
  6. Nakon 3-4 minute prženja žličnjake izvadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće, potom ih rasporedimo na tanjure, začinimo solju i paprom te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 44
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: