Biftek Stroganoff

  • 25 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Biftek Stroganoff
Saznajte kako pripremiti biftek Stroganoff u našem video receptu.

Ovo jelo ruskog porijekla najvjerojatnije je dobilo ime po nekom plemiću iz obitelji Storganova. Sastoji se od komadića prepečenog bifteka u umaku od vrhnja, eventualno sa dodatkom sjeckanih kiselih krastavaca. Danas se u Stroganoff često dodaju i gljive, no vjerojatno je da one nisu bile dio originalnog recepta.

Biftek Stroganoff - Saznajte kako pripremiti biftek Stroganoff u našem video receptu. - juneći biftek ((od glave i repa bifteka)), luk, kiseli krastavac, votka, vrhnje za kuhanje, peršin (sjeckani), riža, ulje, sol i papar, Meso narežemo na trakice i pržimo u tavi, na malo vrućeg ulja, 2-3 minute. Meso zatim preselimo u prikladnu posudu, pokrijemo i stavimo na toplo mjesto. ; Na masnoću od pečenja dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo dok ne omekša. Zatim dodamo nasjeckane kisele krastavce i pirjamo 1-2 minute. ; Prelijemo votkom, usplamtimo (flambiramo) i kada se vatra ugasi ulijemo vrhnje za kuhanje, popaprimo i povremeno miješajući kuhamo na laganoj vatri 2-3 minute. ; Poslužimo s kuhanom rižom i posipamo sjeckanim peršinom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Meso narežemo na trakice i pržimo u tavi, na malo vrućeg ulja, 2-3 minute. Meso zatim preselimo u prikladnu posudu, pokrijemo i stavimo na toplo mjesto.
  2. Na masnoću od pečenja dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo dok ne omekša. Zatim dodamo nasjeckane kisele krastavce i pirjamo 1-2 minute.
  3. Prelijemo votkom, usplamtimo (flambiramo) i kada se vatra ugasi ulijemo vrhnje za kuhanje, popaprimo i povremeno miješajući kuhamo na laganoj vatri 2-3 minute.
  4. Poslužimo s kuhanom rižom i posipamo sjeckanim peršinom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 5
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:25minuta

Najnovije zanimljivosti: