Biftek u umaku od maslina

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Biftek u umaku od maslina
U našem video receptu saznajte kako pripremiti ukusni biftek u umaku od maslina.

Goveđa pisanica (ili jednostavnije: biftek), najsočniji i najmekši dio goveđeg mesa, jede se obično na naglo sa žara ili sa tave... bez ičega ili sa umakom od bijelog papra... s jajem na oko ili s gljivama. Umak od maslina daje nam potpuno novi doživljaj goveđe pisanice.

Biftek u umaku od maslina - U našem video receptu saznajte kako pripremiti ukusni biftek u umaku od maslina. - goveđa pisanica, masline (crnih), češnjak, peršin, rajčica, paprika, tikvice, šampinjoni, balzamički ocat, bijelo vino, maslinovo ulje, sol i papar, Meso posolimo i paprimo sa jedne i druge strane. Zagrijanu tavu zalijemo maslinovim uljem i stavimo peći meso. Kada file dobije koru okrenemo ga na drugu stranu i pečemo dalje. ; File goveđa pisanice zajedno sa sokom koji je pustilo meso vadimo nakratko na stranu. ; Uzmemo češnjak i peršin i sitno nasjeckamo. Na ulje od pečenja dodajemo češnjak, peršin, bijelo vino i stavimo na stranu (da ne izgori) dok ne isiječemo rajčice na kockice. ; Tavu vraćamo na vatru i dodajemo rajčice. Dodajemo masline, pirjamo 1-2 minute te vraćamo meso i sok koje je meso pustilo u tavu. ; Na posebnoj tavi ispržimo luk narezan na ploške, a na maslinovom ulju, dodamo crvenu papriku i gljive, zalijemo balzamičkim octom, dodamo tikvice. ; Obje tavice tu i tamo zalijevamo sa malo vode da se jelo ne prepeče. Kada tekućina ishlapi serviramo povrće na tanjur, a povrh njega položimo file. Sve zajedno prelijemo umakom od maslina.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Meso posolimo i paprimo sa jedne i druge strane. Zagrijanu tavu zalijemo maslinovim uljem i stavimo peći meso. Kada file dobije koru okrenemo ga na drugu stranu i pečemo dalje.
  2. File goveđa pisanice zajedno sa sokom koji je pustilo meso vadimo nakratko na stranu.
  3. Uzmemo češnjak i peršin i sitno nasjeckamo. Na ulje od pečenja dodajemo češnjak, peršin, bijelo vino i stavimo na stranu (da ne izgori) dok ne isiječemo rajčice na kockice.
  4. Tavu vraćamo na vatru i dodajemo rajčice. Dodajemo masline, pirjamo 1-2 minute te vraćamo meso i sok koje je meso pustilo u tavu.
  5. Na posebnoj tavi ispržimo luk narezan na ploške, a na maslinovom ulju, dodamo crvenu papriku i gljive, zalijemo balzamičkim octom, dodamo tikvice.
  6. Obje tavice tu i tamo zalijevamo sa malo vode da se jelo ne prepeče. Kada tekućina ishlapi serviramo povrće na tanjur, a povrh njega položimo file. Sve zajedno prelijemo umakom od maslina.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 21
Rating: 4.81
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: