Biskvitni kolačići s lješnjacima i bademima

  • 45 min
  • 4-6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Biskvitni kolačići s lješnjacima i bademima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti biskvitne kolačiće s lješnjacima i bademima.

Svaki kolač koji sadrži bademe ili lješnjake ne može biti loš. A ako jedan kolač sadrži bademe i lješnjake mora biti odličan, stoga pogledajte kako se pripremaju naši odlični biskvitni kolačići.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Lješnjake sameljemo, maslac rastopimo, bjelanjke odvojimo od žumanjaka, listiće badema nasjeckamo, a koru limuna naribamo.
  2. U zdjelu s prosijanim šećerom u prahu prosijemo brašno, dodamo rastopljeni maslac, bjelanjke, malo posolimo i ručnim mikserom izradimo jednoličnu smjesu.
  3. Dobivenu smjesu rasporedimo u dvije zdjele, u jednu zdjelu dodamo sjeckane listiće badema i naribanu koricu limuna, a u drugu zdjelu dodamo mljevene lješnjake i kakao u prahu te izmiješamo sastojke u obje zdjelama.
  4. Kalup za pečenje kolačića premažemo s malo rastopljenog maslaca, napunimo smjesama i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 210°C.
  5. Nakon 7 minuta temperaturu spustimo na 180°C i pečemo ih još toliko.
  6. Pečene kolačiče izvadimo i pričekamo da se malo ohlade, posipamo ih šećerom u prahu te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: