Brudet od ugora na ribarski način

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Brudet od ugora na ribarski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti brudet od ugora na ribarski način.

Znaju ribari što je dobra “spiza“, vidi se to i po ovom slasnom brudetu. Ne morate biti ribar da biste ga pripremili – zaputite se do najbliže ribarnice, “ulovite“ pokojeg ugora i slijedite naš recept...

Brudet od ugora na ribarski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti brudet od ugora na ribarski način. - ugor, luk (ljubičastog), peršin (sjeckani), češnjak, lovorov list, ružmarin, crno vino, maslinovo ulje, sol i papar, Ugora očistimo, operemo i narežemo na odreske debljine četiri centimetra. ; U lonac iznad vatre ulijemo 150 ml maslinovog ulje, dodamo sjeckani luk, malo posolimo i na laganoj vatri pirjamo dok potpuno ne omekša. ; Kada je luk omekšao na njega složimo odreske ugora, posolimo, dodamo sjeckani peršin, na listiće narezan češnjak, lovorov list, grančicu ružmarina, ulijemo crnog vino, toliko vode da prekrije sastojke i kada zavrije kuhamo na laganoj vatri 5-6 minuta. ; Zatim iz lonca izvadimo grančicu ružmarina i lovorov list, popaprimo te kuhamo dalje na laganoj vatri, još 20-ak minuta, po potrebu podlijevajući vodom (brudet tijekom kuhanja ne miješamo nego samo protresemo lonac). ; Gotov brudet stavimo na tanjure i uz njega poslužimo kuhanu palentu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Ugora očistimo, operemo i narežemo na odreske debljine četiri centimetra.
  2. U lonac iznad vatre ulijemo 150 ml maslinovog ulje, dodamo sjeckani luk, malo posolimo i na laganoj vatri pirjamo dok potpuno ne omekša.
  3. Kada je luk omekšao na njega složimo odreske ugora, posolimo, dodamo sjeckani peršin, na listiće narezan češnjak, lovorov list, grančicu ružmarina, ulijemo crnog vino, toliko vode da prekrije sastojke i kada zavrije kuhamo na laganoj vatri 5-6 minuta.
  4. Zatim iz lonca izvadimo grančicu ružmarina i lovorov list, popaprimo te kuhamo dalje na laganoj vatri, još 20-ak minuta, po potrebu podlijevajući vodom (brudet tijekom kuhanja ne miješamo nego samo protresemo lonac).
  5. Gotov brudet stavimo na tanjure i uz njega poslužimo kuhanu palentu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 22
Rating: 4.77
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: