Brza musaka

  • 50 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Brza musaka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti brzu musaku.

Ako želite „nešto konkretno“, a ipak ne namjeravate cijelo prijepodne provesti za štednjakom – evo rješenja za Vas: musaka. Rijetki je ne vole, a među raznolikim će se sastojcima sigurno pronaći ponešto za svakog člana obitelji!

Brza musaka - U našem video receptu saznajte kako pripremiti brzu musaku. - junetina (mljevene), patlidžani, češnjak, origano, jogurt, krumpir (kuhanog), jaja, parmezan, sjeckana rajčica, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Patlidžan stavimo u pećnicu zagrijanu na 200°C, na rešetku. ; Za to vrijeme u tavu na ugrijano maslinovo ulje dodamo mljeveno meso, te ga na jakoj vatri pržimo miješajući dok ne ispari tekućina koju meso ispusti. ; Zatim u tavu dodamo origano, protisnuti češnjak, začinimo solju i paprom, dodamo sjeckanu rajčicu, sve zajedno dobro izmiješamo i na laganoj vatri pirjamo 20-ak minuta. ; Potom iz pećnice izvadimo patlidžan i narežemo ga na tanke ploške. Kuhani krumpir ogulimo i također narežemo na tanke ploške. ; Dno vatrostalne posude pokapamo maslinovim uljem, po njemu složimo jedan sloj krumpira i jedan sloj polovice pripremljenog mesa. ; Po mesu ponovo stavimo jedan sloj krumpira, a njega prekrijemo preostalim mesom. ; Sve zajedno prekrijemo slojem patliđana koji prelijemo s malo maslinovog ulja. U zdijeli umutimo jaje, dodamo jogurt, naribani parmezan, te sve zajedno dobro izmiješamo i prelijemo preko patlidžana. ; Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 10-ak minuta i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Patlidžan stavimo u pećnicu zagrijanu na 200°C, na rešetku.
  2. Za to vrijeme u tavu na ugrijano maslinovo ulje dodamo mljeveno meso, te ga na jakoj vatri pržimo miješajući dok ne ispari tekućina koju meso ispusti.
  3. Zatim u tavu dodamo origano, protisnuti češnjak, začinimo solju i paprom, dodamo sjeckanu rajčicu, sve zajedno dobro izmiješamo i na laganoj vatri pirjamo 20-ak minuta.
  4. Potom iz pećnice izvadimo patlidžan i narežemo ga na tanke ploške. Kuhani krumpir ogulimo i također narežemo na tanke ploške.
  5. Dno vatrostalne posude pokapamo maslinovim uljem, po njemu složimo jedan sloj krumpira i jedan sloj polovice pripremljenog mesa.
  6. Po mesu ponovo stavimo jedan sloj krumpira, a njega prekrijemo preostalim mesom.
  7. Sve zajedno prekrijemo slojem patliđana koji prelijemo s malo maslinovog ulja. U zdijeli umutimo jaje, dodamo jogurt, naribani parmezan, te sve zajedno dobro izmiješamo i prelijemo preko patlidžana.
  8. Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 10-ak minuta i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 29
Rating: 4.59
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: