Cannelloni sa svježim špinatom i sirom

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Cannelloni sa svježim špinatom i sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti cannellone sa svježim špinatom i sirom.

Ovo fino, lagano i zdravo jelo prava je kruna talijanske kuhinje. Tijesto, sir, špinat i maslinovo ulje zapečeni su u malim cijevima od tjestenine, a sve zajedno na kraju čini jedno vrhunsko kremasto-hrskavo jelo. Osim toga, u njemu nema mesa, pa može biti idealno jelo za recimo korizmu.

Cannelloni sa svježim špinatom i sirom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti cannellone sa svježim špinatom i sirom. - tjestenina (cannellone), jaje, sir (ricotta), kravlji sir (svježeg), špinat, češnjak, vrhnje za kuhanje, parmezan, maslinovo ulje, sol i papar, Cannellone stavimo kuhati u vrelu posoljenu vodu na dvije minute, tek toliko da upiju malo vlage pa izvadimo na stranu. Listove špinata otrgnemo od stabljika i dobro isplahnemo (operemo) pod mlazom vode.; U zdjelu razbijemo jaje, začinimo solju i paprom, razmutimo pa dodamo svježi kravlji sir, sir (ricotta), polovicu ribanog parmezana, protisnuti češnjak, svježe sjeckane listove špinata pa sve zajedno dobro promiješamo.; Dobivenom smjesom punimo cannellone i slažemo ih jedan do drugog u maslinovim uljem namašćenu vatrostalnu posudu.; U zdjelici pomiješamo vrhnje za kuhanje sa drugom polovicom ribanog parmezana i time namažemo cannellone.; Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 180°C 35 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Cannellone stavimo kuhati u vrelu posoljenu vodu na dvije minute, tek toliko da upiju malo vlage pa izvadimo na stranu. Listove špinata otrgnemo od stabljika i dobro isplahnemo (operemo) pod mlazom vode.
  2. U zdjelu razbijemo jaje, začinimo solju i paprom, razmutimo pa dodamo svježi kravlji sir, sir (ricotta), polovicu ribanog parmezana, protisnuti češnjak, svježe sjeckane listove špinata pa sve zajedno dobro promiješamo.
  3. Dobivenom smjesom punimo cannellone i slažemo ih jedan do drugog u maslinovim uljem namašćenu vatrostalnu posudu.
  4. U zdjelici pomiješamo vrhnje za kuhanje sa drugom polovicom ribanog parmezana i time namažemo cannellone.
  5. Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 180°C 35 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: