Carbonara

  • 20 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Carbonara
Saznajte kako pripremiti tjesteninu Carbonara u našem video receptu.

Jedan od najslavnijih umaka za tjesteninu svakako je ovaj pod nazivom carbonara. Ime je dobio prema tome što ga se posluživalo u rudarskom kraju gdje se jako često nalazio na jelovniku - napunit će Vas energijom i vrlo brzo nestati s tanjura!

Carbonara - Saznajte kako pripremiti tjesteninu Carbonara u našem video receptu. - špagete, panceta, češnjak, jaje, parmezan, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, U lonac s vrelom vodom dodamo špagete, malo ih posolimo i kuhamo po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u tavi ugrijemo dvije žlice maslinovog ulja, dodamo pancetu narezanu na trakice, zgnječeni režanj češnjaka zajedno s korom i na laganoj vatri pržimo dok češnjak ne zamiriše. ; Zatim ugasimo vatru, iz tave izvadimo češnjak i prženu pancetu ostavimo da se hladi. ; U zdjelu razbijemo dva cijela jaja, dodamo dva žumanjka i umutimo ih. Zatim dodamo naribani sir i sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu. ; Kuhane špagete, još vruće, samo malo ocijedimo i odmah premjestimo u tavu s pancetom. ; Zatim smjesu od jaja i sira prelijemo preko špageta, začinimo svježe mljevenim paprom, sve zajedno dobro izmiješamo i možemo poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U lonac s vrelom vodom dodamo špagete, malo ih posolimo i kuhamo po uputama na pakiranju.
  2. Za to vrijeme u tavi ugrijemo dvije žlice maslinovog ulja, dodamo pancetu narezanu na trakice, zgnječeni režanj češnjaka zajedno s korom i na laganoj vatri pržimo dok češnjak ne zamiriše.
  3. Zatim ugasimo vatru, iz tave izvadimo češnjak i prženu pancetu ostavimo da se hladi.
  4. U zdjelu razbijemo dva cijela jaja, dodamo dva žumanjka i umutimo ih. Zatim dodamo naribani sir i sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu.
  5. Kuhane špagete, još vruće, samo malo ocijedimo i odmah premjestimo u tavu s pancetom.
  6. Zatim smjesu od jaja i sira prelijemo preko špageta, začinimo svježe mljevenim paprom, sve zajedno dobro izmiješamo i možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 25
Rating: 4.68
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: