Cassata

  • 140 min
  • 6-8 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Cassata
Saznajte kako pripremiti cassatu u našem video receptu.

Cassata se priprema još od 17. st., potječe sa Sicilije i izuzetno je ukusan kolač. Biskvit ispunjen mješavinom sira ricotte, čokolade, kandiranog voća i djelomično obložen marcipanom, a potom glaziran nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelu stavimo marcipan, ulijemo sirup od mente, dodamo 2-3 žlice šećera u prahu i napravimo zelenu smjesu.
  2. U multipraktik stavimo sir ricottu, dodamo šećer i izradimo jednoličnu kremu. Dobivenu kremu premjestimo u zdjelu, prekrijemo ju prozirnom kuhinjskom folijom i stavimo u hlanjak da odstoji 2 sata.
  3. Kremu od sira izvadimo iz hladnjaka, zeleni marcipan razvaljamo na debljinu jednog centimetra i od marcipana i dijela biskvita izrežemo pravokutnike (cca. 5x7 cm).
  4. U ugrijanu tavicu ulijemo 300 ml vode, ogulimo nekoliko trakica kore od limuna i kad zavri kuhamo 2-3 minute. Za to vrijeme u zdjelu s kremom od sira dodamo nasjeckanu čokoladu i kandiranu koricu limuna te izmiješamo sastojke.
  5. Zatim u tavicu s vodom i koricom limuna ulijemo liker maraschino, promiješamo i maknemo s vatre. Dno i stjenku prikladne posude za cassatu (okrugla posuda s kosom stijenkom visine 6-7 centimetara) posipamo šećerom u prahu i uz stjenku naizmjenično, po visini slažemo pravokutnike od marcipana i biskvita, pazeći da ne ostane razmak.
  6. Potom na dno posude položimo okrugli biskvit, prilagođen veličini posude i nožem odrežemo dio pravokutnika od marcipana i biskvita, koji je prelazi visinu stijenke.
  7. Biskvit u posudi poprskamo sirupom od vode, likera i limunove korice, nadjenemo kremom od sira, prekrijemo okruglim biskvitom prilagođene veličine i kolač preokrenemo na podlogu za torte te odvojimo posudu.
  8. U zdjelicu sa šećerom u prahu ulijemo nekoliko žlica sirupa od vode, likera i limunove korice te izradimo gustu smjesu za glazuru.
  9. Dobivenom glazurom premažemo i zagladimo kolač, ukrasimo ga želiranim i kandiranim voćem i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 47
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:140minuta

Najnovije zanimljivosti: