Ćevapi

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Ćevapi
Saznajte kako pripremiti ćevape u našem video receptu.

Treba li uopće opisivati ovo već svjetski poznato jelo, inače orijentalnog porijekla? Svi znamo, radi se o malim valjušcima od mljevenog mesa (ponekad i "pločicama"), koji u sebi, ovisno o receptu, imaju neki tajni sastojak koji ih čini mekšima i ukusnijima. U našem slučaju to je meso janjetine i juneći loj. Aroma je prilično jedinstvena, pa svakako probajte pripremiti ćevape na ovaj način!

Ćevapi - Saznajte kako pripremiti ćevape u našem video receptu. - junetina, janjetina, juneći loj, temeljac mesne juhe, lepinja, luk, sol i papar, Meso i loj narežemo na komade i sameljemo u stroju za mljevenje mesa. Začinimo solju i paprom, izmiješamo, te još jednom sameljemo. ; Dobivenu smjesu 10-ak minuta mijesimo, premjestimo u zdjelu, prekrijemo kuhinjskom folijom i stavimo u hladnjak preko noći.; Zatim oblikujemo ćevape, dlanovima ili uz pomoć lijevka na stroju za mljevenje mesa. ; Mesni temeljac ulijemo u široku plitku posudu, te u njemu namočimo, po širini prerezane lepinje (somune), neposredno prije stavljanja na gril ili tavu.; Ćevape pečemo u tavi, bez dodatka ulja ili na grilu, zajedno s lepinjama, a kada su pečeni stavljamo ih u prerezane lepinje (somune) i poslužimo s narezanim lukom, a po želji i s malo kiselog vrhnja.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Meso i loj narežemo na komade i sameljemo u stroju za mljevenje mesa. Začinimo solju i paprom, izmiješamo, te još jednom sameljemo.
  2. Dobivenu smjesu 10-ak minuta mijesimo, premjestimo u zdjelu, prekrijemo kuhinjskom folijom i stavimo u hladnjak preko noći.
  3. Zatim oblikujemo ćevape, dlanovima ili uz pomoć lijevka na stroju za mljevenje mesa.
  4. Mesni temeljac ulijemo u široku plitku posudu, te u njemu namočimo, po širini prerezane lepinje (somune), neposredno prije stavljanja na gril ili tavu.
  5. Ćevape pečemo u tavi, bez dodatka ulja ili na grilu, zajedno s lepinjama, a kada su pečeni stavljamo ih u prerezane lepinje (somune) i poslužimo s narezanim lukom, a po želji i s malo kiselog vrhnja.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 21
Rating: 4.9
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: