Čili varivo

  • 80 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Čili varivo
Saznajte kako pripremiti čili varivo u našem video receptu.

S drugog kraja svijeta stiže nam ovo ukusno jelo na bazi junetine. Kad otkrijete kako ga je jednostavno pripremiti, nećete više posezati za onim izlizanim letkom za dostavu već ćete ga spremati sami (i bit će mnogo bolji od verzije iz restorana!).

Čili varivo - Saznajte kako pripremiti čili varivo u našem video receptu. - junetina (bez kosti), luk, češnjak, slatka mljevena paprika, čili papričica (mljevene), mesna kocka ((temeljca)), svježa crvena paprika, svježa žuta paprika, krumpir, mažuran, mileram, ulje, ocat, sol, U lonac, na ugrijano ulje, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo dok ne omekša. ; Zatim dodamo sjeckani češnjak i čim zamiriše dodamo na kockice narezano meso, te pržimo povremeno miješajući dok voda što je meso ispusti ne ispari. ; Potom meso posolimo, dodamo mljevenu slatku i čili papriku, promiješamo, podlijemo s malo octa, prelijemo mesnim temeljcem i s još toliko vode, a kada zavrije kuhamo na laganoj vatri 40-ak minuta. ; Zatim u lonac dodamo očišćene i na kockice narezane paprike i krumpir, mažuran, te dalje kuhamo na laganoj vatri dok krumpir ne omekša, po prilici 15-ak minuta. ; Pred kraj kuhanja umiješamo mileram i možemo poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U lonac, na ugrijano ulje, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo dok ne omekša.
  2. Zatim dodamo sjeckani češnjak i čim zamiriše dodamo na kockice narezano meso, te pržimo povremeno miješajući dok voda što je meso ispusti ne ispari.
  3. Potom meso posolimo, dodamo mljevenu slatku i čili papriku, promiješamo, podlijemo s malo octa, prelijemo mesnim temeljcem i s još toliko vode, a kada zavrije kuhamo na laganoj vatri 40-ak minuta.
  4. Zatim u lonac dodamo očišćene i na kockice narezane paprike i krumpir, mažuran, te dalje kuhamo na laganoj vatri dok krumpir ne omekša, po prilici 15-ak minuta.
  5. Pred kraj kuhanja umiješamo mileram i možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 5
Rating: 3.4
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:80minuta

Najnovije zanimljivosti: