Čokoladni topli kolačići

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Čokoladni topli kolačići
U našem video receptu saznajte kako pripremiti čokoladne tople kolačiće.

Ovi fini kolačići strašno podsjećaju na čokoladne muffine, no razlikuju se od njih po tome što se pripremaju sa finom tamnom čokoladom, a ne kakaom. Stoga imaju intenzivniji okus, te će vam uz njih vjerojatno pasati čaša hladnog mlijeka, šalica tople bijele kave ili neki drugi prigodni napitak.

Čokoladni topli kolačići - U našem video receptu saznajte kako pripremiti čokoladne tople kolačiće. - čokolada (tamne, sa min. 70% kakaa), šećer, maslac, jaje, brašno, jagode (za ukras), šećer u prahu, U zdjelu na pari dodamo izlomljene komadiće tamne čokolade i miješamo dok se čokolada ne rastopi i ne postane glatka. Maknemo je s vatre i dodamo komadiće maslaca. ; U zasebnoj zdjeli pomiješamo žutanjke i šećer koje razradimo mikserom dok ne dobijemo bijelu kremastu smjesu.; Zatim rahlo pomiješamo smjesu od čokolade i maslaca sa smjesom od jaja i šećera, pa dodamo i umiješamo brašno.; Bjelanjke uz prstohvat soli istučemo u čvrsti snijeg pa i njega lopaticom rahlo pomiješamo sa čokoladnim tijestom. ; Prikladne vatrostalne posudice dobro namažemo maslacem, posipamo brašnom i do 2/3 napunimo čokoladnom mješavinom. ; Palcem pređemo po unutrašnjem dijelu ruba da se tijesto kod pečenja lakše digne iz zdjelica te stavimo u zagrijanu pećnicu, na 180°C oko 15 minuta. ; Poslužimo uz svježe komadiće voća namočene u otopljenu čokoladu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelu na pari dodamo izlomljene komadiće tamne čokolade i miješamo dok se čokolada ne rastopi i ne postane glatka. Maknemo je s vatre i dodamo komadiće maslaca.
  2. U zasebnoj zdjeli pomiješamo žutanjke i šećer koje razradimo mikserom dok ne dobijemo bijelu kremastu smjesu.
  3. Zatim rahlo pomiješamo smjesu od čokolade i maslaca sa smjesom od jaja i šećera, pa dodamo i umiješamo brašno.
  4. Bjelanjke uz prstohvat soli istučemo u čvrsti snijeg pa i njega lopaticom rahlo pomiješamo sa čokoladnim tijestom.
  5. Prikladne vatrostalne posudice dobro namažemo maslacem, posipamo brašnom i do 2/3 napunimo čokoladnom mješavinom.
  6. Palcem pređemo po unutrašnjem dijelu ruba da se tijesto kod pečenja lakše digne iz zdjelica te stavimo u zagrijanu pećnicu, na 180°C oko 15 minuta.
  7. Poslužimo uz svježe komadiće voća namočene u otopljenu čokoladu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: