Domaći bešamel (bechamel) umak

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa

Bešamel je mliječni umak koji se najviše koristi u talijanskoj kuhinji. Poznat je još kao bijeli umak ili „sauce blanche”. Ovaj umak nezaobilazan je dio pripremanja lazanja, cannellona i musaka.

besamel umak
Domaći bešamel umak
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 361
Rating: 3.66
You:
Rate this recipe!
U našem receptu saznajte kako pripremiti bešamel umak.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Na zagrijanom maslacu popržite kratko brašno uz neprestano miješanje.
  2. U smjesu polako dodajte zagrijano mlijeko jako miješajući kako bi izbjegli grudice.
  3. U umak dodajte sol i papar po želji i mutite pjenjačom ili kuhačom do ne dobijete gust i gladak umak.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 361
Rating: 3.66
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: