Fazan u crnom vinu

  • 90 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Fazan u crnom vinu
U našem video receptu saznajte kako pripremiti fazana u crnom vinu.

Ova se otmjena ptica priprema na brojne načine, ali nama se čini da je baš ovaj na kojem biste se trebali zaustaviti u slučaju da Vas zanima kako pripremiti fazana. Ukiseljene lučice, šampinjoni, pa sve to još u zavodljivom crnom vinu... teško može bolje od toga.

Fazan u crnom vinu - U našem video receptu saznajte kako pripremiti fazana u crnom vinu. - fazan, luk, mrkva, korijen celera, korijen peršina, slanina (dimljene), crno vino, šampinjoni, kisele lučice, senf, mileram, maslinovo ulje, ulje, sol i papar, Očišćenog fazana narežemo na dijelove, začinimo solju i paprom, te sa svih strana popržimo u tavi na mješavini maslinovog i običnog ulja. ; Prženo meso izvadimo na stranu, na toplo, a u tavu na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, naribanu mrkvu, korijen peršina i celera, sjeckanu slaninu, posolimo, te na laganoj vatri pržimo dok povrće ne omekša. Zatim ulijemo crno vino i kuhamo dok vino na pola ne ispari. ; Potom dodamo narezane šampinjone, vratimo prženo meso fazana, ulijemo malo vode i sve zajedno na laganoj vatri pirjamo 20-ak minuta. ; Zatim u umak dodamo kisele lučice, po potrebi začinimo solju i paprom, te na laganoj vatri, poklopljeno, kuhamo još 20-ak minuta, odnosno, dok meso ne omekša. ; Pred kraj kuhanja u umak umiješamo senf i mileram, i možemo poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Očišćenog fazana narežemo na dijelove, začinimo solju i paprom, te sa svih strana popržimo u tavi na mješavini maslinovog i običnog ulja.
  2. Prženo meso izvadimo na stranu, na toplo, a u tavu na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, naribanu mrkvu, korijen peršina i celera, sjeckanu slaninu, posolimo, te na laganoj vatri pržimo dok povrće ne omekša. Zatim ulijemo crno vino i kuhamo dok vino na pola ne ispari.
  3. Potom dodamo narezane šampinjone, vratimo prženo meso fazana, ulijemo malo vode i sve zajedno na laganoj vatri pirjamo 20-ak minuta.
  4. Zatim u umak dodamo kisele lučice, po potrebi začinimo solju i paprom, te na laganoj vatri, poklopljeno, kuhamo još 20-ak minuta, odnosno, dok meso ne omekša.
  5. Pred kraj kuhanja u umak umiješamo senf i mileram, i možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 38
Rating: 4.32
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: