File bijele ribe s dagnjama i tartufima

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
File bijele ribe s dagnjama i tartufima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti file bijele ribe s dagnjama i tartufima.

Bijela riba s dagnjama i tartufom! Zvuči vam zanimljivo? Pokrenite video i pogledajte o čemu se radi.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Ljutiku očistimo i nasjeckamo.
  2. U ugrijanu tavu, na polovicu rastopljenog maslaca, dodamo sjeckanu ljutiku, promiješamo i pržimo ju dok malo ne omekša.
  3. Nakon dvije-tri minute dodamo grančice ružmarina i celera, lovorove listove, preko njih položimo filete ribe, dodamo dagnje, začinimo solju i paprom, prelijemo bijelim vinom i kuhamo na laganoj vatri.
  4. Nakon 5-6 minuta kuhanja riblje filete premjestimo u vatrostalnu posudu, prelijemo ih s malo maslinovog ulja i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 5-6 minuta.
  5. Za to vrijeme dagnje izvadimo na tanjurić, a tekućinu od kuhanja procijedimo u zasebnu tavu, stavimo ju iznad vatre i pričekamo da zavri.
  6. Zatim dodamo preostali maslac i miješajući pjenjačom pričekamo da se rastopi.
  7. Potom u umak vratimo dagnje, promiješamo i maknemo s vatre.
  8. Filete bijele ribe rasporedimo na tanjure, prelijemo ih umakom i dagnjama, preko svega naribamo crni tartuf i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 41
Rating: 4.95
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: