File bijele ribe s povrćem u sojinom umaku

  • 20 min
  • 6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
File bijele ribe s povrćem u sojinom umaku
U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete bijele ribe s povrćem u sojinom umaku.

Sojin umak dobiva se fermentiranjem soje, zdrav je i ukusan začin te odlično paše uz mesna i riblja jela, kao što je slučaj u ovom receptu s ribom, mladim lukom i grahom.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Filete ribe narežemo na jednake komade i osušimo ih na kuhinjskom papiru, limunov sok iscijedimo, mladi luk narežemo na trakice, a luk, ljute papričice, češnjak i đumbir nasjeckamo.
  2. U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo komade ribe i pečemo ih 2-3 minute sa svake strane.
  3. Zatim pečenu ribu izvadimo na toplo, a na masnoću od pečenja dodamo luk, češnjak, đumbir i ocijeđeni grah, posolimo, promiješamo te pržimo jednu minutu.
  4. Potom dodamo trakice mladog luka, ulijemo sojin umak i cca. 50 ml vode, posipamo smeđim šećerom, promiješamo i pričekamo da se šećer rastopi.
  5. Nakon 2-3 minute tavu maknemo s vatre, povrće rasporedimo na tanjure, preko njega stavimo po dva komada ribe, posipamo ih sjeckanim ljutim papričicama, pokapamo limunovim sokom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 8
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: