Fileti bijele ribe s umakom od limete i čilija

  • 25 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Fileti bijele ribe s umakom od limete i čilija
U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete bijele ribe s umakom od limete i čilija.

Ako ste ljubitelj orijentalne kuhinje, ovaj recept je upravo ono što vam treba. Sočni riblji fileti prženi u woku, posluženi na pikantnom umaku od limete i čilija neće vas ostaviti ravnodušnim.

Fileti bijele ribe s umakom od limete i čilija - U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete bijele ribe s umakom od limete i čilija. - bijela riba, glatko brašno, kukuruzno brašno, prašak za pecivo, jaje, češnjak, čili papričica, smeđi šećer, limeta, ulje, sol i papar, Prije svega file bijele ribe očistimo od kostiju, narežemo na jednake komade i začinimo solju. ; U zdjelicu s kukuruznim brašnom dodamo obično brašno, prašak za pecivo i izmiješamo sastojke. ; Zatim u zdjelicu s umućenim jajetom ulijemo 200 ml hladne vode, promiješamo, prelijemo u zdjelicu s mješavinom od brašna i sve zajedno pjenjačom izmiješamo u jednoličnu smjesu. ; Potom komade ribe umačemo u dobivenu smjesu (tempuru), višak ocijedimo i stavimo pržiti u wok, u duboku masnoću. ; Nakon 3-4 minute prženja komade ribe izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće. ; U čisti i zagrijani wok ulijemo malo ulja, dodamo čili papričicu narezanu na kolutiće, protisnuti češnjak, naribanu koricu limete, promiješamo i čim češnjak zamiriše, dodamo smeđi šećer, ulijemo sok limete, malo posolimo i kuhamo na laganoj vatri 1-2 minute dok se šećer ne rastopi. ; Gotovim umakom prelijemo dno tanjura, preko njega stavimo nekoliko komada pržene ribe i poslužimo s rižom kuhanom na pari.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega file bijele ribe očistimo od kostiju, narežemo na jednake komade i začinimo solju.
  2. U zdjelicu s kukuruznim brašnom dodamo obično brašno, prašak za pecivo i izmiješamo sastojke.
  3. Zatim u zdjelicu s umućenim jajetom ulijemo 200 ml hladne vode, promiješamo, prelijemo u zdjelicu s mješavinom od brašna i sve zajedno pjenjačom izmiješamo u jednoličnu smjesu.
  4. Potom komade ribe umačemo u dobivenu smjesu (tempuru), višak ocijedimo i stavimo pržiti u wok, u duboku masnoću.
  5. Nakon 3-4 minute prženja komade ribe izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće.
  6. U čisti i zagrijani wok ulijemo malo ulja, dodamo čili papričicu narezanu na kolutiće, protisnuti češnjak, naribanu koricu limete, promiješamo i čim češnjak zamiriše, dodamo smeđi šećer, ulijemo sok limete, malo posolimo i kuhamo na laganoj vatri 1-2 minute dok se šećer ne rastopi.
  7. Gotovim umakom prelijemo dno tanjura, preko njega stavimo nekoliko komada pržene ribe i poslužimo s rižom kuhanom na pari.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 1
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:25minuta

Najnovije zanimljivosti: