Fino varivo s mahunama i mesom

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Fino varivo s mahunama i mesom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti fino varivo s mahunama i mesom.

Većina ljudi još u djetinjstvu naučila je kako je važno jesti variva, jer naše majke su stalno ponavljale: "Variva su zdrava! Pojedi malo za probavu! Trebaš vitamina!". A oni su htjeli samo pizzu i hamburgere. Dvadesetak godina poslije, više-manje svatko bi "ubio" za dobro varivo, a oni koji imaju djecu muče ih istim pričama o zdravlju, probavi i vitaminima. I tako život ide dalje, a variva ostaju...

Fino varivo s mahunama i mesom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti fino varivo s mahunama i mesom. - mahune (zelenih), junetina (mljevene), krumpir, luk, temeljac mesne juhe, koncentrat rajčice, rajčica (mini), lovorov list, vlasac (sjeckani), maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega povrće očistimo i operemo. ; Mahune narežemo na polovine, tikvicu na ploške, očistimo od mekane sredine i narežemo na trakice, a krumpir i luk narežemo na kockice. ; U tavi, na vrućem maslinovom ulju, kratko popržimo luk, dodamo mljeveno meso, koncentrat rajčice i sve zajedno, stalno miješajući, pržimo 10-ak minuta. ; Zatim dodamo lovorov list, preostalo narezano povrće (krumpir, mahune i mini rajčice), podlijemo mesnim temeljcem, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta. ; Potom začinimo solju i paprom, i ostavimo da kuha još 5 minuta. ; Gotovo varivo posipamo sjeckanim vlascem i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega povrće očistimo i operemo.
  2. Mahune narežemo na polovine, tikvicu na ploške, očistimo od mekane sredine i narežemo na trakice, a krumpir i luk narežemo na kockice.
  3. U tavi, na vrućem maslinovom ulju, kratko popržimo luk, dodamo mljeveno meso, koncentrat rajčice i sve zajedno, stalno miješajući, pržimo 10-ak minuta.
  4. Zatim dodamo lovorov list, preostalo narezano povrće (krumpir, mahune i mini rajčice), podlijemo mesnim temeljcem, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta.
  5. Potom začinimo solju i paprom, i ostavimo da kuha još 5 minuta.
  6. Gotovo varivo posipamo sjeckanim vlascem i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 2.33
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: