Fritata s piletinom i špinatom

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Fritata s piletinom i špinatom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti fritatu s piletinom i špinatom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Kruh i piletinu narežemo na kockice, a luk nasjeckamo. U manju tavu ulijemo maslinovo ulje i dodamo kockice kruha. U veću tavu ulijemo maslinovo ulje i dodamo luk. Kad je luk omekšao dodamo na kockice narezanu piletinu. Sastojke posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri 7-8 minuta. Potom dodamo špinat i pričekamo da svi sastojci omekšaju zatim izvadimo s vatre.
  2. U čistu zdjelu razbijemo cijela jaja, posolimo, dodamo naribani tvrdi sir i pjenjačom izmiješamo. Kad smo umutili jaja u zdjelu s jajima dodamo špinat s piletinom, ocijeđeni bijeli grah, začinimo mješavinom talijanskih začina, a na samom kraju umiješamo pržene kockice kruha.
  3. Stjenke kalupa premažemo s maslacem, a na dno stavimo papir za pečenje. Kalup napunimo pripremljenom smjesom i stavimo u zagrijanu pećnicu za 180°C, 40-tak minuta. Ohlađenu fritatu narežemo na kriške i poslužimo na tanjure. Kao ukras dodamo nekoliko listića svježeg peršina.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: