Fritata s povrćem i piletinom

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Fritata s povrćem i piletinom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti fritatu s povrćem i piletinom.

Ova fritata obogaćena piletinom, špinatom, grahom i prženim kockicama kruha, svakako zaslužuje Vašu pozornost! A zašto, uvjerite se sami.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Piletinu narežemo na kockice, špinat očistimo, operemo i ocijedimo, luk nasjeckamo, a jaja razbijemo u zdjelu.
  2. Vatrostalnu posudu premažemo maslacem, a dno obložimo papirom za pečenje.
  3. U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, kockice piletine, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri 4-5 minuta.
  4. Zatim u tavu dodamo listove špinata i sve zajedno pirjamo na laganoj vatri.
  5. Za to vrijeme u zdjelu s jajima dodamo naribani parmezan i dobro izmiješamo pjenjačom. Zatim dodamo grah iz konzerve, promiješamo i mješavinu stavimo na stranu.
  6. Nakon 10-ak minuta pirjanja tavu s piletinom i špinatom maknemo s vatre i pričekamo dvije, tri minute da se sastojci malo ohlade.
  7. Potom sastojke dodamo u zdjelu s mješavinom jaja, sira i graha, dodamo pržene kockice kruha, sve zajedno nježno izmiješamo, premjestimo u pripremljenu vatrostalnu posudu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 20-ak minuta.
  8. Gotovu fritatu izvadimo iz pećnice da se ohladi, iskrenemo ju na dlan jedne ruke, odvojimo papir za pečenje, stavimo na tanjur i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.88
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: