- Almo Čatlak
- 45 min
- 6 porcije
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Fritule sa rakijom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti fritule sa rakijom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- suhi kvasac, 8 g
- brašno za dizana tijesta, 1/2 kg
- šećer, 50 g
- žumanjak, 2
- rakija, 50 ml
- biljno ulje, 50 ml
- limun, 1 korica
- naranča, 1 korica
- vanilin šećer, 10 g
- mlijeko, 180 ml
- šećer u prahu
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjelu s brašnom stavimo suhi kvasac, dodamo vanilin šećer, šećer, naribamo koricu limuna i koricu naranče. Sastojke promiješamo, zatim ulijemo mlijeko, rakiju i malo ulja, dodamo 2 žumanjka. Sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu.
- Pripremljenu smjesu za fritule ostavimo na toplom da se diže pola sata.
- Pomoću dvije žlice koje uronimo u masnoću uzimamo tijesto i stavljamo u duboku masnoću. Tijekom prženja fritule malo okrećemo da se jednako ispeku sa svih strana. Gotove fritule stavimo u zdjelu i posipamo šećerom u prahu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |