Fuži s tartufima

  • 20 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Fuži s tartufima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti fuže s tartufima.

Tartuf, ta fina, aromatična te izuzetno skupa gljiva, jedan je od zaštitnih znakova Istre. Poznati su i talijanski i francuski tartufi, no mnogi tvrde da je baš istarski bijeli tartuf najbolji na svijetu. Kako bi se što više istaknula njegova aroma, najbolje ga je pripremiti sa ovako jednostavnim umakom i običnim istarskim fužima.

Fuži s tartufima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti fuže s tartufima. - tjestenina (istarskih fuža), tartufi (bijeli), tartufi (crni), maslac, vrhnje za kuhanje, sol i papar, Fuže stavimo u vrelu, pouljenu i posoljenu vodu i kuhamo po uputama na pakiranju. ; U tavi rastopimo maslac, dodamo vrhnje za kuhanje i ostavimo da vrije 1-2 minute. ; Ugasimo vatru, dodamo na tanke listiće bijelog tartufa, kuhane i ocijeđene fuže, promiješamo i premjestimo na tanjure. ; Preko svake porcije po vrhu naribamo crne tartufe i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Fuže stavimo u vrelu, pouljenu i posoljenu vodu i kuhamo po uputama na pakiranju.
  2. U tavi rastopimo maslac, dodamo vrhnje za kuhanje i ostavimo da vrije 1-2 minute.
  3. Ugasimo vatru, dodamo na tanke listiće bijelog tartufa, kuhane i ocijeđene fuže, promiješamo i premjestimo na tanjure.
  4. Preko svake porcije po vrhu naribamo crne tartufe i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 5
Rating: 3.8
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: